Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Zašto da ne i kao lazanja - samo od špageta sa sosom za lazanju. Mmmm... to je tako ukusno!...
15. maj
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Šta da skuvamo sa bundevompripremiti od bundeve
Bundeva pruža neverovatne mogućnosti da bude uključena u razne recepte, jer omogućava bilo kakvu termičku obradu - može da se kuva, peče, prži, a sprema se i u slatkoj i u slanoj verziji, topla i hladna...
02. nov.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Musaka sa špagetama od tikvicaPržite mleveno meso u tiganju sa zagrejanim uljem, ako što ćete u isto vreme mešati i sitniti meso. Dodajte povrće, a zatim so i biber. Dodajte paradajz pire sa šećerom....
16. april
Pileće grudi sa špagetama i marsalomServira se sa toplim špagetima i odozgo se stvljaju pileće grudi i kašike sosa....
02. dec.
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaVažno je da pre nego što pređete na upotrebu enoki pečuraka da ih dobro operete pod hladnom tekućom vodom, ali bez namakanja....
19. sep.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Šta da spremite sa mlevenim mesomAko se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja.
Gnezda od mlevenog mesa
Potrebni sastojci...
22. sep.
Soba nudle sa hladnim bujonomPosipamo salatu sa makaronama mladim lukom i susamom.
Soba nudle sa hladnim bujonom je korisna i zdrava supa za svaku sezonu....
30. nov.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Sveža zelena salata sa zlatnim špagetama i graškomNeobično ukusna kombinacija sveže zelene salate sa italijanskim špagetama i graškom!...
07. feb.
Rolati od patlidžana sa špagetama i Marinara sosomRolate od patlidžana sa špagetima i Marinara sosom posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo 15 minuta....
19. nov.
Piletina sa špagetama i povrćem na kineski načinMeso isecite na komadiće i pomešajte ga sa marinadom.
Stavite u frižider, dok isečete povrće. Povrće isecite na tračice, ali nemojte da ga mešate.
Pomešajte sve sastojke za sos....
23. sep.
Šta da radite sa užeglom slaninom?Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi.
Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
11. april
1
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.