Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Šta da uradimo sa preostalim špagetama?
15. maj
Zašto da ne i kao lazanja - samo od špageta sa sosom za lazanju. Mmmm... to je tako ukusno!...
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Šta da skuvamo sa bundevomŠta da skuvamo sa bundevom
02. nov.
pripremiti od bundeve Bundeva pruža neverovatne mogućnosti da bude uključena u razne recepte, jer omogućava bilo kakvu termičku obradu - može da se kuva, peče, prži, a sprema se i u slatkoj i u slanoj verziji, topla i hladna...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Musaka sa špagetama od tikvicaMusaka sa špagetama od tikvica
16. april
Pržite mleveno meso u tiganju sa zagrejanim uljem, ako što ćete u isto vreme mešati i sitniti meso. Dodajte povrće, a zatim so i biber. Dodajte paradajz pire sa šećerom....
Pileće grudi sa špagetama i marsalomPileće grudi sa špagetama i marsalom
02. dec.
Servira se sa toplim špagetima i odozgo se stvljaju pileće grudi i kašike sosa....
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaŠta da skuvamo sa enoki pečurkama
19. sep.
Važno je da pre nego što pređete na upotrebu enoki pečuraka da ih dobro operete pod hladnom tekućom vodom, ali bez namakanja....
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Soba nudle sa hladnim bujonomSoba nudle sa hladnim bujonom
30. nov.
Posipamo salatu sa makaronama mladim lukom i susamom. Soba nudle sa hladnim bujonom je korisna i zdrava supa za svaku sezonu....
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove? Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
Sveža zelena salata sa zlatnim špagetama i graškomSveža zelena salata sa zlatnim špagetama i graškom
07. feb.
Neobično ukusna kombinacija sveže zelene salate sa italijanskim špagetama i graškom!...
Rolati od patlidžana sa špagetama i Marinara sosomRolati od patlidžana sa špagetama i Marinara sosom
19. nov.
Rolate od patlidžana sa špagetima i Marinara sosom posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo 15 minuta....
Piletina sa špagetama i povrćem na kineski načinPiletina sa špagetama i povrćem na kineski način
23. sep.
Meso isecite na komadiće i pomešajte ga sa marinadom. Stavite u frižider, dok isečete povrće. Povrće isecite na tračice, ali nemojte da ga mešate. Pomešajte sve sastojke za sos....
Šta da radite sa užeglom slaninom?Šta da radite sa užeglom slaninom?
11. april
1
Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi. Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...