Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da blanširamo pirinač?To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
23. januar
Kako da blanširamo spanać?Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....
06. mart
Kako da blanširate krompirAko ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
19. sep.
Kako proveriti da li su pečurke otrovnePečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola....
23. feb.
Kako spremiti Šitake pečurke?U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
20. mart
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pirinač, pečurke i povrćeIsključiti ringlu, poklopiti posudu i ostaviti tako 25 minuta, da pirinač upije svu tečnost.
Luk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade....
26. feb.
Marinirane pečurke i šargarepeZa sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje.
Prijatno!...
25. maj
Kako se blanšira krompirSvo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
11. maj
Pečurke sa čedromPečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle.
Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
22. sep.
Pečurke sa pirinčemPrelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.
Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
23. april
Pečurke sa bulguromPečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu.
Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
29. sep.
Pečurke na griluUklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite.
U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
30. maj
Pečurke na maslacuOperite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće....
29. maj
Dinstane šumske pečurke u tiganjuDodajte sitno seckani crni luk i pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju ispod poklopca, povremeno mešajući.
Posle 10-ak minuta dodajte izgnječene čenove belog luka, posolite i pobiberite po ukusu....
04. jul
Punjena jaja pečurke u traviNe moraju sva jaja da budu iste visine, jer će tako izgledati još zanimljivije na tanjiru.
Kašičicom pažljivo izdubiti jaja da bi se izvadilo žumance....
05. maj
1
Pečurke u maslacu na tiganjuPečurke se operu i usitne.
Dinstaju se u masnoći dok se s vremena na vreme mešaju, da se ne zalepe ili ne zagore.
Na kraju se začinjavaju aromatičnim začinima....
21. sep.
Pečurke u maslacu i pirinčuOperemo i isečemo pečurke. Dinstamo ih u maslacu, dodajemo so i vegetu.
Kad se dobro zaprži dodajemo pirinač dugog zrna i 900 ml vode.
Kad se skuva dodajemo soja sos....
11. okt.
Pečurke na manastirski načinPečurke na manastirsi način su veoma ukusne!
Ako imate više pečuraka pri ruci, probajte recepte za pečurke u maslacu ili rižoto sa vrganjima....
05. avgust