Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Pecite u nauljenom plehu 12-15 minuta i poslužite. Međutim, svako je strogo individualan u pogledu izbora hrane, pa smo vam dali samo nekoliko smernica o tome sa čime možete da uparite šampanjac....
Desert – Šampanjac i malineDesert – Šampanjac i maline
15. feb.
Sipajte šampanjac u dublji tiganj i dodajte šećer. Ostavite da provri. U posudi umutite žumanca, puding i dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite i u smesu ulijte vreli šampanjac....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Bela vina se poslužuju ohlađena do 8-10 stepeni....
Uz koja jela se poslužuje humus?Uz koja jela se poslužuje humus?
21. jun
Poslužite humus sa hlepčićima, krekerima ili tortilja čipsom. Ovo je klasičan način da uživate u ovom namazu, kao umaku. 2. Sendviči - veoma praktičan način da iskoristite svoju ukusnu pastu od leblebije!...
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva. Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna. One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
ŠampanjacŠampanjac
22. avgust
Na njihove bogatim ceremonijama i proslavama se pilo dosta šampanjca. I dan danas se spori oko porekla šampanjca....
Torta šampanjacTorta šampanjac
24. januar
U dubokoj posudi mutimo tečnu pavlaku sa šećerom dok se šećer dobro ne umuti, a tečna pavlaka ne postane mnogo gusta. Zatim dodajemo krem sir, šampanjac i esenciju šampanjca....
Šampanjac tortaŠampanjac torta
16. mart
Tako naizmenično ređati dok se ne utroše svi sastojci (kore, fil sa pudingom i šlag krem). Tortu ukrasiti po želji. Ostaviti je u frižider da se ohladi i stegne....
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U slučaju da niste imali toliko vremena, samo poslužite jagnjetinu i mladi krompir. Možete ga dinstati na maslacu ili ga direktno ispeći zajedno sa jagnjetinom (mladi krompir se dodaje pred kraj pečenja)....
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Najbolje rešenje u takvim slučajevima je poslužiti šampanjac uz desert. Jako crveno vino sa kiselim ukusom može se dobro uklopiti sa čokoladnim desertima. Laka bela vina odlično idu uz ribu, a roze vina uz belo meso....
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaIzborite se sa konstipacijom uz malo pektina
29. jun
Pektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama. Prednosti i koristi pektina su: - Bolje varenje...
Uz šta se pije martini?Uz šta se pije martini?
04. dec.
U principu, piće se poslužuje sa maslinama, kao piće pre večere. Šta ćete servirati uz martini zavisi o vašem individualnom ukusu....
Uz šta se pije uzo?Uz šta se pije uzo?
12. dec.
Nemojte propustiti da uz uzo poslužite sve vrste maslina, beli sir preliven maslinovim uljem, lignje, sardine, dimljenu ribu ili kavijar....
Uz šta se pije vermut?Uz šta se pije vermut?
12. dec.
Nećete videti nikoga da poslužuje vermut sa salatom, bilo da je on beli ili crveni. To je tako, jer u stvari vermut nije piće koje se poslužuje uz hranu, već je više aperitiv, poslužuje se pre obroka ili nakon njega....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta. Takvo omiljeno jesenje voće je...
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina. Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
Koju salatu da poslužite uz testeninu?Koju salatu da poslužite uz testeninu?
04. avgust
Testenina je nesumnjivo jedno od najukusnijih italijanskih jela. Većina ljudi je ne uparuje ni sa jednim prilogom ili salatom, jer je testenina sama po sebi prilično obilan i ukusan obrok. Međutim, ako volite ukusne...
Trajfl sa jagodama u šampanjac kremomTrajfl sa jagodama u šampanjac kremom
16. nov.
Na slaboj vatri se meša žičanom mutilicom neprestano, dok voda skoro ne počne da vri. Dodaje se šampanjac i mešanje se nastavlja dok se krem ne zgusne. Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi....
Kako se otvara šampanjac?Kako se otvara šampanjac?
27. jul
Jedna flaša šampanjca je potpuno dovoljna za 5-8 čaša....
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Pokrijte posudu i stavite u frižider kako bi se ohladilo. Mlečni namaz pospite s malo oraha, ljutom paprikom i garnirajte svežim bosiljkom. Namaz uz rakiju je sjajan....
Krekeri uz kafuKrekeri uz kafu
01. januar
Zagrevamo rernu na 180°C, pečemo krekere uz kafu 20-25 minuta....
Torta uz čajTorta uz čaj
13. januar
Dodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom. Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte....