Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta ide uz šampanjac?Pecite u nauljenom plehu 12-15 minuta i poslužite.
Međutim, svako je strogo individualan u pogledu izbora hrane, pa smo vam dali samo nekoliko smernica o tome sa čime možete da uparite šampanjac....
20. dec.
Desert – Šampanjac i malineSipajte šampanjac u dublji tiganj i dodajte šećer. Ostavite da provri. U posudi umutite žumanca, puding i dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite i u smesu ulijte vreli šampanjac....
15. feb.
Uz koja jela se poslužuje humus?Poslužite humus sa hlepčićima, krekerima ili tortilja čipsom. Ovo je klasičan način da uživate u ovom namazu, kao umaku.
2. Sendviči - veoma praktičan način da iskoristite svoju ukusnu pastu od leblebije!...
21. jun
Uz šta ide bundeva?Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva.
Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
08. nov.
Uz šta idu tikvice?Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna.
One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
03. dec.
ŠampanjacNa njihove bogatim ceremonijama i proslavama se pilo dosta šampanjca.
I dan danas se spori oko porekla šampanjca....
22. avgust
Torta šampanjacU dubokoj posudi mutimo tečnu pavlaku sa šećerom dok se šećer dobro ne umuti, a tečna pavlaka ne postane mnogo gusta.
Zatim dodajemo krem sir, šampanjac i esenciju šampanjca....
24. januar
Šampanjac tortaTako naizmenično ređati dok se ne utroše svi sastojci (kore, fil sa pudingom i šlag krem).
Tortu ukrasiti po želji.
Ostaviti je u frižider da se ohladi i stegne....
16. mart
Šta ide uz jagnjeće pečenje?U slučaju da niste imali toliko vremena, samo poslužite jagnjetinu i mladi krompir. Možete ga dinstati na maslacu ili ga direktno ispeći zajedno sa jagnjetinom (mladi krompir se dodaje pred kraj pečenja)....
05. feb.
Uz šta najbolje ide vinoNajbolje rešenje u takvim slučajevima je poslužiti šampanjac uz desert. Jako crveno vino sa kiselim ukusom može se dobro uklopiti sa čokoladnim desertima.
Laka bela vina odlično idu uz ribu, a roze vina uz belo meso....
22. januar
Šta da pripremimo brzo uz piletinuPileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom.
Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
07. mart
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaPektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama.
Prednosti i koristi pektina su:
- Bolje varenje...
29. jun
Uz šta se pije martini?U principu, piće se poslužuje sa maslinama, kao piće pre večere. Šta ćete servirati uz martini zavisi o vašem individualnom ukusu....
04. dec.
Uz šta se pije uzo?Nemojte propustiti da uz uzo poslužite sve vrste maslina, beli sir preliven maslinovim uljem, lignje, sardine, dimljenu ribu ili kavijar....
12. dec.
Uz šta se pije vermut?Nećete videti nikoga da poslužuje vermut sa salatom, bilo da je on beli ili crveni. To je tako, jer u stvari vermut nije piće koje se poslužuje uz hranu, već je više aperitiv, poslužuje se pre obroka ili nakon njega....
12. dec.
Šta je anardana i za šta se koristi?Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta.
Takvo omiljeno jesenje voće je...
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina.
Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
23. sep.
Koju salatu da poslužite uz testeninu?Testenina je nesumnjivo jedno od najukusnijih italijanskih jela. Većina ljudi je ne uparuje ni sa jednim prilogom ili salatom, jer je testenina sama po sebi prilično obilan i ukusan obrok.
Međutim, ako volite ukusne...
04. avgust
Trajfl sa jagodama u šampanjac kremomNa slaboj vatri se meša žičanom mutilicom neprestano, dok voda skoro ne počne da vri.
Dodaje se šampanjac i mešanje se nastavlja dok se krem ne zgusne. Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi....
16. nov.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Namaz uz rakijuPokrijte posudu i stavite u frižider kako bi se ohladilo.
Mlečni namaz pospite s malo oraha, ljutom paprikom i garnirajte svežim bosiljkom.
Namaz uz rakiju je sjajan....
08. april
Torta uz čajDodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom.
Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte....
13. januar