Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kokosovo brašnoČim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
27. jun
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Studije pokazuju da je kokosovo mleko 56% efikasnije od kokosove vode u lečenju čireva. Takođe je korisno u lečenju artritisa.
Kokosovo mleko je fantastično za vašu kosu i kožu zbog svojih hidratantnih svojstava....
03. avgust
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
07. okt.
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaKoristi od ribizle
Ovo voće je korisno i u ishrani i kao lekovito sredstvo. Koriste se svi delovi biljke.
Evo nekih od koristi od ribizle....
25. jun
Kokosovo BrašnoZdravstvene i nutritivne koristi kokosovog brašna
Kokosovo brašno ima različite zdravstvene koristi od ostalih proizvoda od kokosa, kao što je kokosovo ulje, i dobra je alternativa drugim brašnima....
26. okt.
Zbog čega je prženje štetno?Dokazano je da su namirnice pržene u kokosovom ulju manje štetne od istih namirnica prženih u drugim biljnim uljima. Kokosovo ulje je stabilno čak i kod dosta viših temperatura....
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Luk je takođe cenjen zbog svojih koristi za zdravlje, koje nastavljaju da rastu sa svakim istraživanjem ovog korisnog povrća. Odličan je izvor vitamina - C i B6, gvožđa, folne kiseline i kalcijuma....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Koristi od konzumiranja kelja
Kelj sadrži dobru količinu vitamina kao što su A, C, kao i mnoge druge korisne materije, kojih je višestruko više u kelju u odnosu na drugo povrće....
08. sep.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Svi znamo kako se pravi tarator, ali znamo li koje su njegove korisne osobine?
Evo nekih koristi konzumiranja taratora:
Na primer, krastavac se uglavnom sastoji od vode, ali takođe sadrži minerale i vitamine....
13. avgust
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Dan opuštanja uz pečene jabuke
Opšteprihvaćena korisnost pečenih jabuka čini ih idealnim dijetetskim proizvodom....
23. nov.
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Kokosovo brašno sadrži veliki broj masti, koje su korisne za zdravlej....
26. mart
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku....
27. okt.
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?I ne samo to, one su izuzetno korisne za zdravlje. One se čak smatraju izvorom multivitamina ili fabrikom vitamina....
29. maj
Zbog čega je bundeva korisna?Ako ostavimo šalu na stranu, možemo reći da su korisna svojstva bundeve poznata čoveku još iz davnih vremena....
14. maj
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
14. april
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Da bismo ove osnovne grupe hrane transformisali u materijale koje naše telo može da koristi, potrebno je da imamo tri grupe enzima: proteaze, lipaze i amilaze....
03. avgust
Zbog čega pileća supa leči?Takođe je predivan izvor mnogih korisnih vitamina i minerala koji takođe pomažu u regulisanju varenja.
Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa....
12. januar
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Svi ovi različiti antioksidansi, vitamini i minerali čine ovaj biljni napitak izuzetno korisnim....
25. maj
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?U njegovoj proizvodnji koristi se oko 20% goveđeg mesa. U zemljama van Bliskog istoka ponekad se koristi svinjetina....
30. april
Zbog čega treba da jedeno speltu?Kozmetolozi iz različitih zemalja koriste brašno od spelte kao sastojak različitih maski, jer on čini kožu glatkom i mekom, a kosu sjajnom.
Proizvodi koji se koriste u mršavljenju uvek su izazivali pažnju žena....
14. jul
Zbog čega su dunje korisne?Zbog toga što u dunjama ima visokog sadržaja tanina, obično se koriste u narodnoj medicini u obliku sirupa i želea....
26. januar
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije. Uključen u pravoj dozi, aspirin ne dozvoljava da samo povrće omekša i postane kaša. Deluje kao prirodni konzervans bez štete po organizam....
08. januar
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životLjuta paprika se koristi se samo za rešavanje medicinskih već i kozmetičkih problema. Sastavni su deo mnogih domaće izrađenih maski....
24. nov.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
10. avgust