Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela se dodaje mirođija?Evo u koja jela se stavlja mirođija:
Supe i čorbe sa mirođijom
U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
14. maj
U koja jela se dodaje husk?Husk je gost za stolom sa Dalekog istoka. Stiče popularnost zbog svojih izuzetnih kvaliteta i koristi za organizam. Ekstrakt biljke bela bokvica je zdrava biljka koja je našla mesto u dijetalnoj ishrani širom sveta.
Korisna...
05. jul
Za koja jela se koristi majoran?Majoran se poredi sa origanom, ali aroma i ukus majorana je mnogo delikatniji i slađi od origana.
Veruje se da su stari Egipćani i Rimljani svoje vino začinjavali majoranom kako bi povećali seksualnu potenciju....
07. mart
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin.
Kardamom sadrži esencijalna ulja, proteine, fosfor, kalcijum, magnezijum...
22. nov.
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
18. mart
Čokoladna torta koja se topi u ustimaOstavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
07. feb.
U koja jela se stavlja nana?Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju...
30. jun
U koja jela se stavlja đumbir?Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji...
25. jun
U koja jela se stavlja bosiljak?Kada koristite bosiljak u prženim i kuvanim jelima, najbolje je da ga stavljate 10-15 minuta pre kraja pripreme jela....
21. januar
U koja jela se stavlja kari?Kari je jedan od relativno egzotičnih začina, koji je nedavno pronašao mesto u našoj kuhinji i sve više domaćica se pita u koja jela se stavlja kari....
02. dec.
1
U koja jela se stavlja soja sos?Soja sos je univerzalan i može se koristiti na mnogo različitih načina. Daje jedinstven, kompleksan, bogat ukus mesu, ribi, sosevima i povrću zbog visokog nivoa prirodnog umamija. Koristite ga umesto soli prilikom kuvanja...
13. jun
Čaj od origana (Origanum vulgare)Listovi origana su začin, koji se koristi za pripremu jela od krompira, mesa, pasulja, dodaje se u salate i slična jela. Koristi se kod konzervisanja povrća i pečuraka....
14. feb.
Grisine sa origanom i bosiljkomU vodu se stavlja kvasac i šećer i ostavlja se da naraste. Žumance se umuti. U njega se dodaje kiselo mleko sa sirćetom. Meša se dok se smesa ne homogenizuje.
Stavlja se maslinovo ulje, bosiljak, so i origano....
12. april
Tikvice sa origanom u prezlamaZačinite ih solju i ostavite ih da se ocede.
Ocedite tikvice od soka, pospite ih suvim origanom i uvaljajte u prezle. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu kuhinjskim papirom....
07. april
Pogačice sa origanom i maslacemU prosejano brašno dodajuemo kvasac, so, šećer i origano. Dobro promešamo.
U sredini pravimo udubljenje, u njega stavljamo jaje, ulje, mleko, sirće i isečene masline. Mesimo dok ne dobijemo meko i elastično testo....
08. januar
Bageti sa origanom i parmezanomKad se mašina oglasi, dodajte parmezan i origano.
Kad program završi, imačete nadošlo mekano testo, koje podelite na 4 jednaka dela. Od svake oblikujete četiri tanka bageta....
05. avgust
Paradajz sa mocarelom, origanom i maslinamaNa kraju pospite origanom, malo ulja i posolite po ukusu. Na rupice u tanjiru između paradajza poređajte masline! Živeli!...
20. sep.
Fokača sa maslinama, origanom i ruzmarinomNakon što naraste testo, maže se obilno uljem ili maslinovim uljem. Prstima se prave rupe u testu. Odozgo se posipa maslinama, prethodno očišćenim od koštica i isečenim, origanom i ruzmarinom....
17. dec.
Koja su omiljena jela Rumuna?Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt.
Rumuni u svojoj...
27. sep.
OriganoAntički Grci i Rimljani su veoma poštovali origano, a tome svedoči i običaj da su pravili vence od ove biljke i stavljali ih na glave mladencima. Prvi pismeni dokazi o upotrebi origana su zabeleženi kod antičkih Grka....
07. april
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Pasta od maslina sa origanom i pomorandžomNajbolje je da to učinite u posudi za merenje koja ide uz vaš pasator ili štapni mikser. Dodajte origano i sok od pomorandže....
20. jun
U koja jela treba dodati ruzmarin?Ruzmarin ne samo da aromatizira jela i čini ih ukusnijima, već i mnogo pomaže da budete zdravi i energični. Ruzmarin se koristio još u staroj Grčkoj, Rimu i Egiptu. Ruzmarin se vekovima koristi u italijanskoj, francuskoj...
20. april
Koja jela ne mogu bez pimentaStavlja se u sve vrste marinada za divljač, kao i u recepte za kobasice. Zbog dobrog efekta konzervansa, neke turšije se začinjavaju i pimentom....
21. januar
Na koja jela se dodaje parmezan?Evo na koja jela se stavlja parmezan:
Parmezan na testenini
Parmezan se često dodaje raznim vrstama testenina kao što su špageti, lingvini, fetučini i druge....
01. maj