Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
NIkada ne ostavljajte želatin da proključa, dok ga rastvarate. Upravo zbog toga se on rastvara na pari, kako bi se izbegao neželjeni efekat....
ŽelatinŽelatin
20. maj
Želatin se veoma lako rastvara u vodi i stepen rastvorljivosti zavisi od tepmerature vode. Najbolja temperatura za rastvaranje želatina je od 42 do 60 stepeni....
Kako se rastvara kvasac?Kako se rastvara kvasac?
14. januar
Savremene domaćice imaju na raspolaganju gotov kvasac bez kojeg bi priprema slatkiša, domaćeg hleba ili aromatične slatke pogače bila teška, da ne kažemo nemoguća. Onima koji to ne znaju, reći ćemo da je kvasac...
Kako se rastvara pektin?Kako se rastvara pektin?
22. feb.
Obično se u apotekama može naći u obliku praha, a pre upotrebe se rastvara. Ne treba da rastvarate pektin u toploj vodi, jer će to u velikom stepenu umanjiti njegove korisne osobine....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se priprema želatinKako se priprema želatin
03. dec.
Želatin se rastvara u hladnoj vodi, a zatim se zagreva na pari i njegova temperatura ne bi trebalo da pređe 60 stepeni....
Kako se pravi želatin?Kako se pravi želatin?
03. mart
Rastvara se u toploj vodi i kada se ohladi dobija teksturu nalik na žele. Može se konzumirati kao bujon od kostiju ili kao dodatak ishrani....
Kako se rastvara soda bikarbona?Kako se rastvara soda bikarbona?
25. jun
Na primer, mnogi ljudi vole da rastvore 1/2 kašike sode bikarbone u čaši vode i piju smesu da regulišu kiselost u stomaku....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Štrudla je jedan od najaromatičnijih i najukusnijih slatkiša koje ste ikada probali. Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda...
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Pošto se kofein dobro rastvara u vrućoj vodi, skoro sva količina sadržana u biljci se oslobađa u čaj u prvih 1-2 minuta nakon pripreme....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...