Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKoristi spreja od belog luka
Sprej od belog luka je veoma koristan za naš organizam, tako što on može da se primenjuje za:
1....
27. jul
Korisna svojstva belog lukaRedovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom.
Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
01. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Tortilja od belog lukaZagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
27. dec.
Turšija od belog lukaOstavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima....
25. jul
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Namaz od belog lukaPočnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još....
28. april
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaServirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Supa od pečenog belog lukaNeverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka.
Poslužite toplu supu od pečenog belog luka....
08. mart
Maslac sa ukusom belog lukaČenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom.
Peršun iseckati što sitnije.
Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo....
12. nov.
Madridska čorba od belog lukaDodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.
Kuvajte još 2 minuta i isključite.
Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
05. feb.
Tinktura od divljeg belog lukaOperemo dobro listove divljeg belog luka i isečemo ih na sitno.
Stavljamo ih u dobro opranu staklenu teglu i prelivamo vodom.
Zatvaramo čvrsto teglu i stavljamo na toplo i sunčano meso na 15 dana....
22. jun
Španska čorba od belog lukaBeli luk se zaprži na srednjoj vatri 30 sekundi, dodaju se džigerice i šunka i prži se 2 minuta.
Dodaju se pržene kocke hleba i prže se minut. Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri....
30. jul
Subotinske pogačice od belog lukaOd ostatka maslaca, začina i istucanih čenova belog luka napravite pastu. Oštrim nožem isecite pogačice iznutra i namažite pastom od belog luka dok su još tople.
Prijatno!...
30. nov.
Sos od belog luka (Ajoli)Nakon toga umutite pastu od belog luka mikserom, zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja i žumancima.
Dodajte sok od limuna, nakon toga još 2 supene kašike maslinovog ulja u kašljicama i promešajte smesu....
27. nov.
Namaz od pečenog belog lukaMutite dok ne dobijete kremastu smesu, začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi pre serviranja....
11. april
Prolećna supa od belog lukaZaprženo povrće se preliva bujonom i ostavlja se da provri 15-20 minuta dok pirinač ne omekša.
Dodaju se i sitno isečeni peršun i mirođija....
21. jun
Letnja supa od belog lukaGarniramo je sa brusketima od belog luka.
Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo....
11. okt.