Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Koristi spreja od belog luka Sprej od belog luka je veoma koristan za naš organizam, tako što on može da se primenjuje za: 1....
Korisna svojstva belog lukaKorisna svojstva belog luka
01. jul
Redovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom. Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka
08. sep.
1
Pašteta od belog luka je spremna....
Tortilja od belog lukaTortilja od belog luka
27. dec.
Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
Turšija od belog lukaTuršija od belog luka
25. jul
Ostavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima....
Predjelo od belog lukaPredjelo od belog luka
17. mart
Beli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa. Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
Namaz od belog lukaNamaz od belog luka
28. april
Počnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još....
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaKrugovi od luka sa sosom od belog luka
23. maj
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
Supa od pečenog belog lukaSupa od pečenog belog luka
08. mart
Neverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka. Poslužite toplu supu od pečenog belog luka....
Maslac sa ukusom belog lukaMaslac sa ukusom belog luka
12. nov.
Čenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom. Peršun iseckati što sitnije. Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo....
Madridska čorba od belog lukaMadridska čorba od belog luka
05. feb.
Dodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte. Kuvajte još 2 minuta i isključite. Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
Tinktura od divljeg belog lukaTinktura od divljeg belog luka
22. jun
Operemo dobro listove divljeg belog luka i isečemo ih na sitno. Stavljamo ih u dobro opranu staklenu teglu i prelivamo vodom. Zatvaramo čvrsto teglu i stavljamo na toplo i sunčano meso na 15 dana....
Integralne prlenke od belog lukaIntegralne prlenke od belog luka
04. jun
Integrale prlenke od belog luka su gotove....
Španska čorba od belog lukaŠpanska čorba od belog luka
30. jul
Beli luk se zaprži na srednjoj vatri 30 sekundi, dodaju se džigerice i šunka i prži se 2 minuta. Dodaju se pržene kocke hleba i prže se minut. Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri....
Subotinske pogačice od belog lukaSubotinske pogačice od belog luka
30. nov.
Od ostatka maslaca, začina i istucanih čenova belog luka napravite pastu. Oštrim nožem isecite pogačice iznutra i namažite pastom od belog luka dok su još tople. Prijatno!...
Sos od belog luka (Ajoli)Sos od belog luka (Ajoli)
27. nov.
Nakon toga umutite pastu od belog luka mikserom, zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja i žumancima. Dodajte sok od limuna, nakon toga još 2 supene kašike maslinovog ulja u kašljicama i promešajte smesu....
Namaz od pečenog belog lukaNamaz od pečenog belog luka
11. april
Mutite dok ne dobijete kremastu smesu, začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi pre serviranja....
Prolećna supa od belog lukaProlećna supa od belog luka
21. jun
Zaprženo povrće se preliva bujonom i ostavlja se da provri 15-20 minuta dok pirinač ne omekša. Dodaju se i sitno isečeni peršun i mirođija....
Letnja supa od belog lukaLetnja supa od belog luka
11. okt.
Garniramo je sa brusketima od belog luka. Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo....