Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaOdavno je prošlo vreme kada smo od kupljenih pilića u prodavnici pravili aromatične i hranljive pileće bujone....
09. feb.
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Mleveno meso, praziluk i prosoUmešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom.
Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Skoro da nema deteta, koje se neće obradovati ukusnim sendvičima iz rerne za doručak, čija aroma stiže pravo do kreveta....
16. jul
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuMeso prebaciti u pleh na alu foliju i oblikovati u pravoguaonik, tanko da bi se meso moglo fino urolati.
Otprilike na sredinu staviti tanko isečene dimljene pile'e grudi i preko njih sir....
15. okt.
1
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko lako, kao što izgleda. Pošto su krilca i bataci u suštini masniji deo pileta, najteže je pileće grudi, koje su suve, napraviti isto tako sočnim i ukusnim....
20. feb.
Kako se špikuje meso?Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd.
Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
28. sep.
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko....
15. jun
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaTečnost je odvarak (ceđ) od pečuraka ili povrća za kaše sa povrćem, bujon kod pilećih kaša i mleko kod mlečnih kaša. Pazite da brašno ne zagori....
12. feb.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMožemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.
Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
01. dec.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.