Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaKako se pravi zaista zdrava pileća supa
09. feb.
Odavno je prošlo vreme kada smo od kupljenih pilića u prodavnici pravili aromatične i hranljive pileće bujone....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Umešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Skoro da nema deteta, koje se neće obradovati ukusnim sendvičima iz rerne za doručak, čija aroma stiže pravo do kreveta....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Meso prebaciti u pleh na alu foliju i oblikovati u pravoguaonik, tanko da bi se meso moglo fino urolati. Otprilike na sredinu staviti tanko isečene dimljene pile'e grudi i preko njih sir....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Kuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih. Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Kako se pravi najmekše i sočno pile?
20. feb.
Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko lako, kao što izgleda. Pošto su krilca i bataci u suštini masniji deo pileta, najteže je pileće grudi, koje su suve, napraviti isto tako sočnim i ukusnim....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd. Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Tečnost je odvarak (ceđ) od pečuraka ili povrća za kaše sa povrćem, bujon kod pilećih kaša i mleko kod mlečnih kaša. Pazite da brašno ne zagori....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikMleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik
23. maj
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemMusaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčem
17. okt.
Odmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi. Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuMleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
05. april
Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom. Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte. Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....