Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikePreliva se šoljom od 200 ml mlake vode i čašom piva, stavlja se folija i stavlja se u rernu na 4 sata na 140 stepeni. Rerna ne sme često da se otvara....
06. nov.
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeOdgovarajući garnirung za šnicle u rerni su sveže salate od povrća....
01. april
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomAko želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta.
7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta....
09. januar
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikePleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pastu pecite oko 30-40 minuta. Nakon što izvadite iz rerne možete posuti makraone šećerom u prahu....
26. mart
Kako se pasterizuje kopriva?Ako ima potrebe, dopunite teglu vodom u kojoj ste je blanširali i nakon toga dobro zatvorite poklopcima i kuvajte tegle oko 20 minuta, da se kopriva pasterizuje....
09. nov.
Kako da pripremimo sočnu teletinu u rerniMeđutim, teletina je prilično hirovita u pripremi i ako se uradi na pogrešan način može da postane suviše suva, posebno kada želite da ispečete teletinu u rerni....
22. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Rerna - na 180 stepeni;
Keramička posuda oko 28/20 cm.
Krompir oljuštiti i naseći na velike kocke....
18. januar
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaRerna se izbriše vlažnom krpom i maze dobijenom smesom. Ostavlja se da deluje jednu noć. Metoda je najkorisnija kada rerna nije mnogo prljava. Redovno nanosite.
Braon naslage iz rerne se najteže čiste....
09. mart
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se špikuje meso?Kad se dobro uprži, meso stavite u glinenu posudu sa masnoćom od prženja i nastavite da ga pečete još 40 minuta u rerni. Poslužite isečeno na kriške.
Napomena: Špikuje se samo meso, na primer cela noga ili plećka....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Ukoliko se izabere govedina ili pak preferencije su da meso bude preprečenije, rebarca mogu da se spreme i u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni na 10 minuta....
. nov.
Kako se čuva boranija?Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.
Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se priprema štrudla?Štrudla je jedan od najaromatičnijih i najukusnijih slatkiša koje ste ikada probali. Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda...
10. jun
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se pohuju paprikeUgrejte rernu na 200 stepeni. Stavite na pleh list folije i poređajte paprike. Pecite u rerni dok ne budu goove.
Izvadite i stavite u najlon kesu 20 minuta. Oljuštite paprike, probajte da ih ne rascepite....
03. jun
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.