Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Ostaje samo da ga izaberemo, tako da maksimalno iskoristimo njegove kvalitete ukusa. Kako bi bio garantovano svež, karfiol takođe treba da bude i čvrst. Izaberite onaj koji je u potpunosti beo sa stegnutim cvetićima....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Drvo manga može dostići visinu do 35-45 m. Plodovi manga sporo sazrevaju, a treba im čak do 6 meseci. Oni imaju neravnomernu boju, budući da se beru dok su zeleni. Postoji mnogo sorti manga....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
MangoMango
23. jun
Izbor i čuvanje manga Obično se plodovi manga beru još zeleni, neravnomerno obojeni. Pri izboru manga pazite da ne izaberete oštećeno voće. On treba da je polu mek, s glatkom površinom....
Kako da izaberete tikvice?Kako da izaberete tikvice?
25. avgust
Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće. Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
Kako da izaberete boraniju?Kako da izaberete boraniju?
07. mart
Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog. Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
Kako da očistim mango?Kako da očistim mango?
25. mart
Mango se može čuvati u frižideru ne više od dva dana. Najbolje skladištenje manga je na sobnoj temperaturi; - Međutim, mango mora biti očišćen da bi se konzumirao....
Kako da izaberete japanske jabuke?Kako da izaberete japanske jabuke?
27. april
Japanska jabuka pojavljuje se na tržištu samo tokom nekoliko nedelja godišnje. U jesen, kada je veći mraz, japanske jabuke omekšaju i postaju jestive. Većina ljudi kaže da su se na prvi pogled zaljubili u japanske jabuke...
Smuti od manga i papajeSmuti od manga i papaje
03. sep.
Možete da poslužite sa kockicama leda vaš smuti od manga i papaje....
Gaspaćo od manga i krastavcaGaspaćo od manga i krastavca
12. dec.
Oljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu. 2....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol? Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Karipska salata sa mangom i avokadomKaripska salata sa mangom i avokadom
14. sep.
Napomena: Za ukus salate najvažniji je dobar izbor manga i avokada – dobro zrelih, ali ne i prezrelih....
Voćni sladoled sa mangom i malinamaVoćni sladoled sa mangom i malinama
19. jul
Dodajte prethodno pasirani mango u mešavinu malina. Pomešajte pavlaku i mleko sa voćnim pireom dok se ne dobije homogena smesa. Stavite u duboku kutiju sa poklopcem i zamrznite preko noći....
Mini čizkejk sa mangom i limetomMini čizkejk sa mangom i limetom
15. avgust
Pritiska se kako bi se formirala kora. To je najlakše radi dnom male čaše. Mango se seče na sitne kockice i zaliva se sokom limete. Stavlja se na ringlu i kuva se nekoliko minuta zajedno sa šećerom....