Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo lubenicu
Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
20. avgust
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Ostaje samo da ga izaberemo, tako da maksimalno iskoristimo njegove kvalitete ukusa. Kako bi bio garantovano svež, karfiol takođe treba da bude i čvrst. Izaberite onaj koji je u potpunosti beo sa stegnutim cvetićima....
05. nov.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
13. dec.
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuDrvo manga može dostići visinu do 35-45 m. Plodovi manga sporo sazrevaju, a treba im čak do 6 meseci. Oni imaju neravnomernu boju, budući da se beru dok su zeleni. Postoji mnogo sorti manga....
22. feb.
Koju kafu da izaberemo?Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana!
Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
11. okt.
MangoIzbor i čuvanje manga
Obično se plodovi manga beru još zeleni, neravnomerno obojeni. Pri izboru manga pazite da ne izaberete oštećeno voće. On treba da je polu mek, s glatkom površinom....
23. jun
Kako da izaberete tikvice?Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće.
Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
25. avgust
Kako da izaberete boraniju?Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog.
Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
07. mart
Kako da očistim mango?Mango se može čuvati u frižideru ne više od dva dana. Najbolje skladištenje manga je na sobnoj temperaturi;
- Međutim, mango mora biti očišćen da bi se konzumirao....
25. mart
Kako da izaberete japanske jabuke?Japanska jabuka pojavljuje se na tržištu samo tokom nekoliko nedelja godišnje. U jesen, kada je veći mraz, japanske jabuke omekšaju i postaju jestive. Većina ljudi kaže da su se na prvi pogled zaljubili u japanske jabuke...
27. april
Smuti od manga i papajeMožete da poslužite sa kockicama leda vaš smuti od manga i papaje....
03. sep.
Gaspaćo od manga i krastavcaOljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu.
2....
12. dec.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da izaberemo karfiol?Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol?
Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
11. april
Karipska salata sa mangom i avokadomNapomena: Za ukus salate najvažniji je dobar izbor manga i avokada – dobro zrelih, ali ne i prezrelih....
14. sep.
Voćni sladoled sa mangom i malinamaDodajte prethodno pasirani mango u mešavinu malina.
Pomešajte pavlaku i mleko sa voćnim pireom dok se ne dobije homogena smesa.
Stavite u duboku kutiju sa poklopcem i zamrznite preko noći....
19. jul
Mini čizkejk sa mangom i limetomPritiska se kako bi se formirala kora. To je najlakše radi dnom male čaše.
Mango se seče na sitne kockice i zaliva se sokom limete.
Stavlja se na ringlu i kuva se nekoliko minuta zajedno sa šećerom....
15. avgust