Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća kokoška sa pasuljemDomaća kokoška sa pasuljem
31. maj
Komadiće kokoške i pasulja poređajte u glinenu đuvečaru ili vatrostalnu činiju i začinite. Stavite bujon od kokoške. Domaću kokošku sa pasuljem pecite u rerni dok ne ispari tečnost....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Domaća kokoška sa krompirom u đuvečariDomaća kokoška sa krompirom u đuvečari
14. nov.
Domaća kokoška se seče na manje parčiće i opere se. Stavlja se u đuvečaru sa vodom i uljem i stavlja se u rernu. Domaća kokoška je žilavija i ima potrebu za dužim kuvanjem da bi bila krhka....
Domaća kokoška sa pečurkama u đuvečariDomaća kokoška sa pečurkama u đuvečari
13. okt.
Kokoška se opere dobro vrelom vodom. Podeli se na parčiće. Na dno đuvečare se sipa pirinač. Luk se očisti i iseče na sitno. Dodaje se u đuvečaru. Bujon se izmrvi. Začinjava se solju i biberom. Meša se....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko. Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Punjena domaća kokoškaPunjena domaća kokoška
03. mart
Servirajte punjenu domaću kokošku sa salatom....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Jedno je tipične arome kokosa, a drugo je rafinisano. Češće se koristi rafinisano kokosovo ulje, s obzirom da ne sadrži jaku aromu ili određeni ukus....
Kokoška u đuvečariKokoška u đuvečari
16. jun
Svo povrće prebacite u malo namazanu đuvečaru, pospite solju, biberom i kuminom, dodajte zamrzut grašak i oko 500 ml vode ili domaćeg pilećeg bujona. Promešajte i dodajte kokošku....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Nakon dva dana vaše domaće pivo može da se pije....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Pijana kokoška u đuvečariPijana kokoška u đuvečari
05. avgust
Pecite kokošku na tihoj vatri oko 180-200 stepeni, 4-5 sati dok tečnost ne ispari, a meso samo počne da se odvaja od kostiju....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Skoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom. Postoji nekoliko osnovnih načina za sečenje krompira za prženje. Ali osnovni princim je da date kriškama jednak...
Kokoška sa kašomKokoška sa kašom
02. okt.
Bujon se procedi i ponovo stavi na vatru, vraćajući seckano meso da se kuva. Brašno se proprži na maslacu, uz stalno mešanje, razblaži bujonom od kokoške i meša dok ne postane gusta kaša. Uklonite sa vatre....
Kokoška sa pečurkamaKokoška sa pečurkama
21. april
Očistimo i operemo dobro kokošku. Nakon toga je isečemo na 6 parčića i ispržimo ih u zagrejanom ulju. Mesu dodajemo isečen luk i pečurke i dinstamo 10-15 minuta....
Kokoška s prazilukom i pirinčemKokoška s prazilukom i pirinčem
15. april
Usitnite celu kokošku na porcije i stavite da se kuvaju samo bataci i mesnati delovi. Kada meso provri dodajte pileći bujon i malo soli. Kada se skuvaju šargarepe izvadite ih iz bujona....