Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Da napravimo krem za tortuTorte možda nisu najzdravija hrana, ali niko ne može da negira da su jedno veliko kulinarsko zadovoljstvo. Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim...
05. maj
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoMnogo ljudi oseća potrebu da stalno jede. To se najčešće dešava realizuje putem nezdrave hrane. Prema istraživanju, ovih ljudi je blizu 50%, i kada reše da se hrane zdravo, doživljavaju neuspeh. U ovom članku ćete upoznati...
28. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?B12 je jedini vitamin koji sadrži kobalt. Životinje su najveći proizvođači ovog vitamina, koji se nalazi u njihovom sistemu za varenje. Iz tog razloga, to je jedini vitamin koji se ne može dobiti putem biljaka i sunca....
08. maj
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
05. nov.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuMango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
22. feb.
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo.
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...
07. mart
Krem SirKrem sir je vrsta kremastog kravljeg sira. Ima meku teksturu, koja se veoma lako može namazati na krišku hleba ili da se koristi u spremanju raznih jela. Ima prijatan, mlečan i nimalo nametljiv ukus, kao i drugi proizvodi...
12. sep.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled.
Želatin je supstanca životinjskog porekla, sastavljena...
24. nov.
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.