Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Čiflijske sarme u đuvečariZatvorite poklopcem i stavite u rernu da se zapeče.
Sarme od kupusa pecite 50 minuta na 200 stepeni, pa skinite poklopac i pecite sarme dok ne budu gotove....
20. dec.
Sarme u listovima prazilukaImajte na umu da vam je potrebno nekoliko listova praziluka da biste dobili manje-više jednake listove za sarme, jer su veliki listovi spoljašnji....
08. avgust
Sarme u pilećim kožicamaPoređajte ih u tepsiju na papir za pečenje tako što savijeni delovi sarmi treba da ostanu odozdo. Zalijte tankim mlazom ulja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok sarme ne porumene....
02. avgust
Sarme u ekspres loncuOperite pirina, uzmite list istavite od mlevenog mesa i pirinča, oblikujte pritiskajući prstoma i lepo uvijte sarmu da se ne otvori prilikom kuvanja....
26. dec.
Pileće sarme u rerniSavijte sarme i poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje.
Prelijte vrelom vodom, dok se ne pokriju sarme.
Ispecite sarme dok ne omekšaju listovi kupusa i dok se ne dobije braonkasta preplanulost....
25. dec.
Sarme u belom sosuPoklopite sarme i stavite da se ispeku u umereno zagrejanoj rerni. Gotove sarme se vade, a sok iz činije se pažljivo presipa u drugu posudu....
17. mart
Fildžan sarme s teletinomDobro uvijte, pritisnite i pažljivo izvadite sarmu okrećući čašicu.
Poređajte sarme u odogvarajuću posudu. Razmutite ostatak pirea s otprilike jednom šoljom vode....
07. maj
Sarme sa bulguromSavijte sarme veličine po izboru. Poređajte u šerpu. Prelijte sa 1 šoljom rasola i 1 šoljom vrele vode. Kuvajte na tihoj vatri dok sarme sa bulgurom ne budu gotove....
19. januar
Sarme od lukaDobar apetit uz ove originalne sarme od punjenog luka.
Otkrijte i ukusne tajne sarmi....
22. nov.
Sarme sa slaninomUvijaju se sarme i ređaju se u šerpu. Odozdo se stavlja jedan list kupusa. Preliva se rasolom i vodom u odnosu 50/50. Stavlja se tanjir da ih pritisne.
Kuvaju se dok ne budu gotove....
20. mart
Sarme od guskePoređamo sarme gusto u šerpu.
Dodajemo piment i prelivamo toplom vodom, dok se ne prekriju sarme i kuvamo na slaboj vatri....
23. april
Sarme iz rerneSipajte vodu u pleh koliko da pokrije sarme i pecite na 180 stepeni oko jedan sat, dok pirinač ne omekša....
15. nov.
Sarme od zeljaTako napravljene sarme poređajte u pleh u jednom redu i prelijte toplom vodom, da ih skoro pokrijete. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta....
15. jul
Posne sarme u ekspres loncuNakon što upije vodu ostavljamo sa strane da se malo ohladi.
Savijamo sarme željene veličine.
U ekspres lonac stavljamo rešetku i sarme ređamo na nju.
Pritiskamo tanjirom....
18. januar
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiSarme se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se vrućom vodom. Posuda za pečenje se poklapa. Peče se 11-12 minuta na 100 posto jačine.
Na pola vremena za spremanje sarme se okreću....
12. mart
Posne sarme u listovima prazilukaPoparimo ih u posudi sa vodom da bi se se lakše savijali prilikom uvijanja. Vadimo ih, ocedimo i počinjemo da savijamo sarmice od praziluka.
U jedan kraj stavljamo od nadeva i savijamo kao trougao....
10. dec.
Bakine sarme u belom sosuPoređajte sarme, dolijte malo soka od kupusa i malo vode. Dodajte slaninu narezanu na male komade, pritisnite tanjirom i stavite da se kuvaju na tihoj vatri....
15. feb.
Pileći bataci i sarme u đuvečariIzmešajte i kada pirinač počne da mekša, skinite posudu sa ringle.
Ostavite na otprilike 5-10 minuta pirinač da upije tečnost. Začinite solju i začinima.
Pripremite listove kupusa i uvijte sarme....
25. nov.
Sarme i pileće šnicle u đuvečariPromešajte preostali sok od paradajza sa sosom barbijku i sipajte odozgo preko sarmi i malo rasola ili vode, probajte da vidite čega treba imati više....
19. nov.
Posne sarme sa celeromUvijaju se sarme i prelivaju sokom od kupusa.
Peče se sa folijom 60 minuta na 200 stepeni, nakon čega se sklanja folija i zapeče se 10 minuta na 180 stepeni....
01. april
Posne sarme sa prosomUvijamo sarme koje ređamo u vatrostalnu činiju (sa poklopcem) na pergamentni papir.
Ukoliko je ostalo nadeva od prosa, stavljamo ga uzmeđu sarmi sa kupusom....
01. feb.
1