Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?
23. avgust
Da, paradajz može da dovede do nekih neprijatnih neželjenih efekata. Osnovni element, otkriven u svežem paradajzu je karotenoidni pigment likopen....
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaNeželjeni efekti prilikom unosa gvožđa
20. mart
Kada se pacijentima u bolničnim uslovima daju preparati koji sadrže gvožđe mogu imati sledeće neželjene efekte: bolove u zglobovima, povećanje limfnih čvorova, povećanu temperaturu ili glavobolju....
Ima li neželjenih efekata od uzimanja propolisa?Ima li neželjenih efekata od uzimanja propolisa?
11. maj
Pored svih pozitivnih efekata koje ima na zdravlje i imunitet čoveka, propolis može imati i neželjene efekte. Neželjeni efekti uzimanja propolisa su retki i vema ih je malo....
Ima li unos selena u organizam neželjenih efekata?Ima li unos selena u organizam neželjenih efekata?
08. maj
Ako se uzima u potrebnim količinama, po mogućnosti prirodnim putem, selen neće imati neželjene efekte u organizmu....
Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeveČak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeve
30. nov.
Prosto ih koristite umereno i sa pažnjom da biste sprečili neželjene rakcije i da iskoristite korisne....
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?
19. januar
Hranljivi sastav lanenog semena Laneno seme sadrži veliki izbor korisnih hranljivih materija, ali zahvaljujući trima od njih, laneno seme se smatra superhranom....
Kako se konzumira laneno seme?Kako se konzumira laneno seme?
18. okt.
Preporučena dnevna doza lanenog semena je 2 supene kašike, koje obavezno treba da sameljete. Kada uzimate laneno seme u zrnima, ono direktno prolazi kroz crevni trakt, gde se uopšte ne apsorbuje....
Kako se potapa laneno seme?Kako se potapa laneno seme?
16. jun
Laneno seme se potapa u mlaku vodu i ostavlja se 8 sati. Voda treba sa pokrije seme i da je 4 cm iznad semena, Posuda u kojoj se potapa pokriva se tanjirom....
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Neutralizujte ovaj efekat sa osnovnim masnim kiselinama iz Omega-3, koje se nalaze u semenu lana 19 g na 100 g semena. 5....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Laneno BrašnoLaneno Brašno
22. avgust
Ono potpomaže rad jetre, štitne žlezde, povećava potentnost, ima podmlađujući efekat, brzo regeneriše rane. Kod dijabetesa konzumacija lanenog brašna normalizuje šećer u krvi....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Doručak se često opisuje kao najvažniji obrok u danu, ali da li je preskakanje loše za vaše zdravlje? Doručak bukvalno znači „prestanak gladovanja“. Ovo je prvi obrok u danu nakon duge noći kada niste jeli. Doručak...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Ako patite od narušene funkcije jetre, da biste izbegli neželjene efekte od avokada, prestanite da jedete ovo voće. Možda ste srećni zbog toga što avokado smanjuje nivo holesterola....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Jedini efekat od tih mast, osim lošeg zdravlja je povećanje masnoće. Četvrti ogroman problem je postojanje nikla u procesu proizvodnje, koji ostaje u margarinu....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Mogući neželjeni efekti od preteranog konzumiranja želatina je količini proteina u njemu koji mogu dovesti do toga da jetra i bubrezi treba da rade jače....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...