Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti artičoka?Ako artičoka škripi pri stiskanju, a to znači da je povrće sasvim sveže....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Da biste bili sigurni da brancin svež, gledajte oči ribe. One treba da izgeldaju sveže. Ako su oči mutne, to znači da riba nije sveža. Brancin treba da se čuva na suvom ledu.
Čišćenje brancina ima svoje cake....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakSveže sezonsko povrće je takođe odličan izbor.
Uvek možete servirati ribu i sa toplim garnirom od pirinča sa začinima i povrćem. Ukrasite sa limunom, zelenim začinima i uživajte u ukusnom jelu....
31. januar
Kako spremiti Šitake pečurke?Kod nas se ove pečurke uglavnom mogu naći konzervirane ili u vidu dodataka ishrane, a u nekim marketima se mogu naći i kao sveže....
20. mart
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Kako pravilno oprati sveže začine?Ovo ima smisla - sveže ubrane biljke sadrže više vitamina i mikroelemenata.
Ali to ne znači da treba zanemariti higijenu....
26. okt.
Kako da čuvate sveže začine?Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
21. okt.
Predjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanicaPredjelo od sveže ubranih pečuraka sunčanica je gotovo.
Ako ti se dopada recept, probaj i naše druge predloge za pohovane pečurke i pečurke u maslacu....
06. avgust
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pirinač, pečurke i povrćeLuk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene....
26. feb.
Marinirane pečurke i šargarepeZa sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje.
Prijatno!...
25. maj
Pečurke sa čedromPečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle.
Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
22. sep.
Pečurke sa pirinčemPrelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.
Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
23. april
Pečurke sa bulguromPečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu.
Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
29. sep.
Pečurke na griluUklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite.
U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
30. maj
Pečurke na maslacuZagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.
Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk....
29. maj