Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Konzervisano kestenje u sirupuUprkos tome, i vi vodu izmerite u gramima, kako se ne bi narušila tačnost proporcija.
Koristite tako pripremljeno konzervisano kestenje kao dodatak ili sastojak različitih deserata....
26. feb.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se jede kestenje?Savetujemo vama da kupujete samo sjajno kestenje, sa tamnobraon korom, koji ne mirišu na vlagu ili buđ. Posle toga ostaje samo da izaberete kako da jedete kestenje. Najlakše je pripremiti kuvano kestenje....
17. april
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
09. avgust
Supa od kestenja i vrganjaNakon što se krompir skuva, dodajemo i izmrvljeno kestenje, bez 4-5 koje ostavljamo za dekoraciju prilikom serviranja....
22. nov.
Kolač sa kestenjem i orasimaDodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju. To se radi uz mešanje špatulom kružnim pokretima, dok se potpuno ne sjedini....
13. feb.
Kako da kuvamo kestenje?Ovako kuvano kestenje možete koristiti za recepte sa mesom kao što je patka sa kestenjem, ćurka sa kestenjem, supa sa kestenjem, možete pripremiti kesten pire ili neki klasični desert kao što je francuski slatkiš...
04. jun
Domaća testenina sa kestenjem i sosomTestenina sa kestenjem i sosom je jelo u kojem se oseća kontrast između slatkoće kestenja i arome kobasice.
Recept ima jak ukus i kremasti sos, savršen i za važne ručkove....
20. sep.
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomIzvadite iz rerne, stavite na tanjir, pospite mlevneim pečenim kestenjem, borovnicama, peršunom i pospite balsamiko redukcijom.
Servirajte prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninom odmah....
15. januar
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninomPrelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva.
Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu.
Začinite solju i biberom....
18. jun
Pečeni kesteni u air fryer-uKestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena.
Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
19. dec.
Pečeno kestenjeNakon što istekne 25 minuta, ako kestenje nije gotovo i omekšalo, ostavite ga još desetak minuta u toploj, ali isključenoj rerni. Nakon toga gotovo kestenje po želji se ljušti i servira....
18. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun