Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Suve listiće sipajte u tegle koje se hermetički zatvaraju i napišite odozgo kako biste znali šta čuvate u njima i da ih ne otvarate često bez potrebe. Bosiljak se suši i bez otkidanja listića sa grančica....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Svež bosiljak za zimuSvež bosiljak za zimu
01. nov.
Nažalost, shvatila sam da je on jednogodišnja biljka i ne postoji način da ga sačuvam. Zato sam kopala po italijanskim receptima da se informišem kako sačuvati bosiljak za zimu i pronašla sam....
Kako da čuvamo sveži bosiljak?Kako da čuvamo sveži bosiljak?
31. jul
Bosiljak je vrlo osetljiva biljka, koja ima tendenciju brzog kvarenja, ako se ne čuva pravilno. Sveže biljke svih vrsta su vrlo kratkotrajne....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Ako ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Poželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja. Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon. Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Peršun i mirođija se mogu čuvati na sobnoj temperaturi ili u frižideru. Prema Haroldu McGaheiu, bosiljak je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi, a ne u frižideru, jer je podložan oštećenju od hladnoće....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
BosiljakBosiljak
08. feb.
Sveži bosiljak treba čuvati u frižideru, umotan u kuhinjski papir ili blago vlažnu krpu. Bosiljak se može čuvati i zamrznut....
Kako da osušimo bosiljak?Kako da osušimo bosiljak?
14. nov.
Bosiljak spada u grupu biljaka koje se lako suše i kada se čuvaju u hermetički zatvorenim teglama mogu da očuvaju jedinstveni miris cele dve godine....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena. Kako čuvati luk Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeKako da čuvate borovnice i drugo šumsko voće
02. april
Nažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ. Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...