Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremimo mekanog zecaNezavisno od toga da li ćete ga puniti ili ćete ga iseći na porcije, nema mesa koje neće biti mekano, kada je polako pripremano u đuveču. Čak nema ni potrebe da ga zatvarate testom hermetički....
17. jul
Kako da skuvamo divljeg zecaEvo jednog interesantnog i ukusnog recepta, sličnog paprikašu, ali pripremljanog u tepsiji....
11. januar
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Kako da teleće meso isečemo na šnicle?U mislima svakog od nas, barem prosečnih građana, teleća šnicla predstavlja odrezak debljine 5 cm, lako zapečaćen sa obe strane, sa bledom roze sredinom i sa sočnom i svežum unutrašnjošću. Ali, istina je da kod nas ne postoji...
26. dec.
Najpopularnije marinade na jednom mestuReč marinada poreklo vodi od latinske reči marinara, što znači more. Pre mnogo godina morska voda je korišćena za čuvanje mesa i ribe, jer je so čuvala ove proizvode od kvarenja. Marinade daju namirnicama magičan ukus...
25. feb.
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Teško da postoji neko ko ne voli aromatične i ukusne pržene kuglice napravljene od mlevenog mesa, povrća ili miksa sastojaka.
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene...
20. avgust
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Nezavisno od toga da li su ražnjići od pilećeg ili svinjskog mesa, poželjno je da meso uvek isečete na kockice pre nego što ga stavite u marinadu....
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako da ne mirišemo na beli lukKako bi ublažili miris luka u ustima, popijte jednu šolju jogurta, u koju ste prethodno stavili pola veze peršuna, so, biber i jedu kašičicu soka od limuna....
29. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da podelimo celo pile na porcije?Ako ste do sada kupovali posebno pileće batake, krilca i pileći file, najverovatnije ne znate kako se celo pile deli na porcije....
11. dec.
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenGluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim.
Kod ljudi sa celijakijom...
07. feb.
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaIma još jedna korist od sporog hranjenja. Kada odvojite vreme za kompletno žvakanje vaše hrane, vaš doručak ili jelo više zasićuje....
10. jul
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomU obliku igre, verovatnoća da pojede jedno snežno drvo je mnogo veća od onoga da ga naterate da pojede parče karfiola.
4....
05. jul
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuDovoljno je da se merite jednom nedeljno.
Merite se uvek, koristeći jednu te istu vagu, ako želite da vam rezultati budu tačni....
12. mart
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Ako osetite da nešto nije u redu nakon što pojedete porciju pečenog krompira ili sendvič sa nogu iz kioska na ulici, možda ni sami ne shvatate da vaše telo i organizam ne podnose ugljene hidrate....
01. feb.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukUmesto da žvaćete žvaku i da razmišljate šta možete uraditi kako bi taj neprijatan miris nestao, jednostavno popijte jednu šolju svežeg mleka....
16. jul
Sve koristi od višanja na jednom mestuFlavonoidi su važan element korisnih supstanci za organizam, jer su antioksidans i regulator metabolizma. Jedan od najboljih načina da dobijete flavonoidnu bombu je konzumacija višanja tokom toplijih meseci u godini.
Mali...
16. jun
Sve o sojinom mleku na jednom mestuSojino mleko sadrži sličnu količinu proteina po porciji, što ga čini bližim kravljem mleku u odnosu na druga biljna mleka kao što su bademovo, pirinčano i kokosovo mleko....
18. maj
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danJedno od njih je sproveo Institut za toksikologiju na Univerzitetu Šandong (Kina) gde su istraživači stigli do zaključka da su kardiovaskularne koristi od suštinskog značaja....
08. jun
Janija od zecaPonovo pospite sa malo soli, dodajte lovorov list, zrnca pimenta, dolijte vodu i dodajte paradajz i ostavite da se kuva na tihoj vatri. Nakon toga dolijte vino, dodajte jednu iseckanu ljutu papriku da bude pikantno....
23. sep.
Supa od zecaGlavu, srce i rebra od zeca prelijte hladnom vodom i stavite da se skuvaju. Kada provri dodajte so po ukusu, isečene luk, celer, korene peršuna, šargarepe i zrna bibera....
02. april