Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuDruga metoda čuvanja cele lubenice je pomoću pravljenja gipsane kore. Za taj cilj treba da izaberete lubenicu koja nije prezrela (nema šanse da budemo 100 posto sigurni da nije prezrela)....
19. avgust
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Počnite da slažete brokoli u tegle od 800 ml, a između redova stavite malo šargarepe, belog luka i celera....
04. dec.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusPratite naše korisne savete kako biste imali ukusan kiseli kupus tokom cele zime. Koristite ga za svoje omiljene poslastice kao što su:
- sarme od kiselog kupusa;
- kiseli kupus sa pirinčem....
20. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Pire od celera i krompiraSipajte ga u tanjir i ukrasite listićima celera i maslinama!
Pire od celera i krompira je gotov....
16. feb.
Pire od celera i pavlakeDodaje celer i malo soli.
Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
12. jul
Salata od celera i cvekleOperite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom.
Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
31. avgust
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPoželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja.
Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
10. januar
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon.
Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
07. dec.
Kako da čuvate sveže začine?Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
21. okt.
Krem supa od celera i karfiolaKrem supa od celera i karfiola koja je korisna i hranljiva.
Operemo karfiol za supu i stavljamo ga u šerpu pokrivenu vodom. Dodajemo so po ukusu i 10 minuta nakon što provri voda isključujemo ringlu....
29. nov.
Zdrava salata od celera i zelene jabukeStabljike celera se takođe očiste i iseku na sitne komade.
U posudi pomešajte sajder od jabuke, maslinovo ulje i sirće i dobro umutite.
Stavite jabuke, celer i dresing u posudu....
23. mart
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je pak sa svoje strane imala neverovatan...
01. jun