Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je rok trajanja kompota?Koji je rok trajanja kompota?
17. april
Zbog toga, rok trajanja kompota zavisi od mnogo faktora....
Koji je rok trajanja kuvanih jela?Koji je rok trajanja kuvanih jela?
24. feb.
Kako bi produžili rok trajanja ovom jelu, u nikakvom slučaju ga ne držite duže vreme na vatri. Čim se dobro ohladi, odmah je stavite u frižider, gde može da stoji oko 2-3 dana....
Koji je rok trajanja mesa iz tegle?Koji je rok trajanja mesa iz tegle?
01. mart
Kod pravilne sterilizacije tegle sa mesom imaju rok trajanja preko 1 godine. Preporučuje se, ipak, da se iskoriste u okviru sledećih 3 ili 6 meseci....
Koliki je rok trajanja tvrdo kuvanih jaja u frižideru?Koliki je rok trajanja tvrdo kuvanih jaja u frižideru?
12. april
Važno je izbeći pucanje tokom kuvanja - pukotine smanjuju rok trajanja. Rok trajanja tvrdo kuvanih jaja sa pukotinama u frižideru je do dva do tri dana. Zamrzavanje kuvanih jaja je loša ideja....
Koliki je rok trajanja želatinaKoliki je rok trajanja želatina
03. feb.
Pakovanje proizvoda je veoma važno za rok trajanja. Ako je lomljiv, papirnat, želatin će apsorbovati mirise i vlagu. Gusto kvalitetno pakovanje štiti proizvod od spoljašnjih uticaja i produžava mu rok trajanja....
Rok trajanja kuskusaRok trajanja kuskusa
03. dec.
Kuskus su mala sušena zrna testa, koja se moraju kuvati pre konzumiranja. Kuskus spada u grupu testenina. Obično se priprema pomoću posebne tehnologije od tvrde pšenice ili pšeničng griza. U nekim oblastima, može...
Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?Koliki je rok trajanja adaptiranog mleka?
21. okt.
Adaptirano mleko je mleko u prahu koje je napravljeno prema formuli koja ga čini što je moguće bližim majčinom mleku – toliko važno za izgradnju imuniteta bebe. Ima neke koristi i prednosti: dostupno je na tržištu i...
Koliki je rok trajanja smrznutog mlevenog mesa?Koliki je rok trajanja smrznutog mlevenog mesa?
11. sep.
Mleveno meso ima relativno kratak rok trajanja u frižideru - 2-3 dana, ali ako je zamrznuto u svežem stanju i poštujući pravila za pakovanje, trebalo bi da bez problema zadrži ukus i nutritivne kvalitete i nakon 3- 4 meseca...
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Jaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti. Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Koliki je rok trajanja ruma i kako da ga čuvamo?Koliki je rok trajanja ruma i kako da ga čuvamo?
08. jun
Međutim, ako je piće proizvedeno u skladu sa svim normama i pravilima i korišćene su visokokvalitetne sirovine, onda se rok trajanja može produžiti na neodređeno vreme, uz poštovanje svih pravila skladištenja....
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubima. Da li postoji takvo slatko? Da, ovo su neprehrambeni zaslaživači...
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Ne bismo se iznenadili da je jednostavni omlet prvo jelo koje ste naučili da kuvate, a verovatno će to biti i prva stvar iz kulinarstva koju ćete pokazati svojoj deci kako da sama prave. Jednostavno zato što je, osim...
Koji čaj je najbolji posle večere?Koji čaj je najbolji posle večere?
29. sep.
Efekti čaja na sistem za varenje se još uvek proučavaju. Uprkos tome, na tržištu postoje čajevi koji su poznati kao sredstvo za poboljšanje varenja. Koji su čajevi pogodni za piće nakon večere? U nekim kulturama čaj...
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2. Autori istraživanja tvrde, da...
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
Šta se dešava ako pojedete čokoladu kojoj je istekao rok trajanja?Šta se dešava ako pojedete čokoladu kojoj je istekao rok trajanja?
08. nov.
Ako se poštuju uslovi skladištenja, ona neće štetiti zdravlju, čak i ako je istekao rok trajanja čokolade, koji je proizvođač naveo na pakovanju....
JajaJaja
02. sep.
Jaja su okruglog ili ovalnog oblika i sastoji se od jajne ćelije oko koje se nalaze membrane i spoljašnji omotač, koji održava i čuva embrion koji se razvija, kao i njegove hranljive rezerve. Većina jaja za konzumaciju, uključujući...
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Ne postoje dva mišljenja po pitanju da svinjsko meso preferiraju svi Bugari. Uprkos tipičnoj narodnoj bajci, kojom često karakterišemo zimsku trpezu sa "svinjetina sa vinom", ovo uopšte ne smeta da je pripremimo i tokom...
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Šećer se sve više odbacuje kao štetan po zdravlje i traže se njegove alternative. Dve od ovih mogućnosti su eritritol i stevija. Prilikom izbora obično se suprotstavljaju dva predloga i traži se balans između koristi i...
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko. Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...