Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Perece sa maslacemPerece sa maslacem
08. dec.
Mogu da se pospu s malo šećera u prahu. Beleška: U osnovnom receptu Austrijske perece dala sam objašnjenje kako se tačno presavija ovaj predivan đevrek. Nisam uvrtala trake, već sam ih oblikovala u dugačak fitilj....
Perece sa pirinčanim brašnomPerece sa pirinčanim brašnom
22. sep.
Perece sa pirinčanim brašnom su veoma uspešne....
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Svi znamo da su voće i povrće glavni izvor mnogih vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, i da zbog toga pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jakog imunološkog sistema. Voće i neko povrće najbolje je...
PerecePerece
29. jul
Kada ste napravili perece, jednu po jednu ih stavljajte u šerpu sa slanom vodom koja ključa. Držite ih u vodi tačno 40 sekundi. Izvadite perece rešetkastom kašikom i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Bavarske pereceBavarske perece
18. dec.
Bavarske perece su gotove....
Klasične pereceKlasične perece
28. januar
Perece potopite u vrelu vodu na 5 sekundi i poređajte ih u nauljeni pleh. Ostavite ih da narastu i pospite krupnu so preko njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne budu gotove. Klasične perece su gotove....
Perece OktoberfestPerece Oktoberfest
22. januar
Voda u šerpi treba da lagano ključa. Spuštajte perece unutra (po 2 komada) i odbrojavajte 30 sekundi. Izvadite ih rešetkom, ocedite ih i poređajte ih u pleh. Sledi nova porcija pereca....
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Evo ih i četiri osnovne namirnice, koje nikada ne treba da perete: 1. Meso Mesto ne treba da se pere....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo u njenom...
Kako da ubrzamo metabolizamKako da ubrzamo metabolizam
02. sep.
Kada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja. To je metabolička stopa...
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Lubenica je dragocen izvor likopena, jednog od karotenoida koji su stvarno bili istraživani na ljudima. Istraživanja pokazuju da je likopen od koristi za smanjenje rizika od raka prostate, dojke i endometrijuma bolesti...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Šaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. Ona se sastoji iz čišćenja, vađenja unutrašnjosti i sečenja. Tek nakon prethodne obrade šaran se može pripremati za jedno ili drugo...
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...