Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?Da li bulgur treba oprati i potopiti pre kuvanja?
25. avgust
Sada ćemo saznati da li je dobro oprati i potopiti bulgur pre nego što počnemo da ga kuvamo. U osnovi, postoje dva mišljenja o tome - da i ne. Da li treba da operemo i potopimo bulgur pre kuvanja?...
Da li treba oprati meso pre pripreme?Da li treba oprati meso pre pripreme?
06. feb.
Ljudi smatraju da meso treba oprati i da će ga to učiniti bezopasnim i zdravim za jelo. Ipak, prema mišljenju eksperata, pranje mesa ne dovodi do ničeg drugog, osim do širenja bakterija u celoj kuhinji....
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Ljute papričice bez kuvanja u tegliLjute papričice bez kuvanja u tegli
17. avgust
1
Poređajte prethodno oprane paprike u tegle. U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli. Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem....
Kuvano pečeno pileKuvano pečeno pile
30. jun
Kuvano pile izvadite iz bujona i natrljajte drugim pilećim bujonom i alevom paprikom. Stavite pile u pleh i obilno pospite maslacem. Stavite u rernu da se lepo zapeče....
Kuvano punjeno pileKuvano punjeno pile
09. april
Kad se pile zapeče, stavljamo ga u veliki tanjir, a oko njega pasirano povrće....
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaLaki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansa
08. avgust
Tegle se ne kuvaju. Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta. Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
Slanina kuvana u rasoluSlanina kuvana u rasolu
30. nov.
Isečemo slaninu na tri pravougaona parčeta. Stavljamo je u duboku posudu, dodajemo rasol, kumin, biber, piment i sitno iseckan beli luk i luk. Ostavljamo 4 sata da odstoji. Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri...
Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?
19. januar
Zašto treba da jedemo urme pre spavanja Urme sadrže mnogo vitamina B6 i puno kalijuma - ovaj drugi je odgovoran za regulisanje pulsa, za ravnotežu tečnosti u telu i za opuštanje mišića i mišićnih grčeva....
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Šta treba da jedemo za doručak Neke zdrave namirnice za doručak uključuju: - jaja; - ovsene pahuljice; - jogurt i kiselo mleko; - šumsko voće; - tost od integralnog brašna; - čia semenke; - sitni sir; - avokado...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Jujuba kuvana u šećernom sirupuJujuba kuvana u šećernom sirupu
29. januar
Svaku voćku jujube izbušite pomoću viljuške da sirup može da uđe u voće. Ako preskočite ovaj korak, voće će napuknuti i prskaće van šerpe. Skuvajte sirup i nakon što provri dodajte u njega plodove jujube. Neka vri...
Koliko vremena treba da bude potopljen smeđi pirinač pre kuvanja?Koliko vremena treba da bude potopljen smeđi pirinač pre kuvanja?
12. nov.
Zatim ga operu i kuvaju prema receptu za smeđi pirinač koju su odabrale. Ako, na primer, treba da se prokuva, posle potapanja je smeđi pirinač gotov za 15-20 minuta....
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Tek tada počnite da ga kuvate, ne zaboravljajući da ne treba da preterujete sa solju. 5. Iako donekle šokantne cene, "položite nade" na pileće meso na kom je izričito napisano da je o dpiletine slobodnog uzgoja....
Kuvano pile sa mlečnim sosomKuvano pile sa mlečnim sosom
07. jun
Stavite maslac u duboki tiganj da se istopi i dodajte brašno uz neprestano mešanje da ne zagori. Nalijte 1 šolju bujona u kom se kuvalo meso, ostavite da provri. Umutite kiselo mleko sa žumancima, biberom i malo soka od...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Kuvana i farbana jaja u multikukeruKuvana i farbana jaja u multikukeru
02. maj
Za 30 komada jaja potrebno nam je 30 minuta za bojenje i kuvanje istovremeno. Srećan praznik sa ovim kuvanim i farbanim jajima u multikukeru....
Sirup od višanja bez kuvanja po starom receptuSirup od višanja bez kuvanja po starom receptu
18. jun
Dobijeni sirup od višanja bez kuvanja po starom receptu se razređuje po ukusu običnom ili kiselom vodom, dodaje se po želji crvena poslastičarska boja i led....
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Pečurke Pečurke ne treba da stavljate u vodu, zato što upijaju previše tečnosti. Najbolje brzo da operete i da osušite čistom krpom. Uradite to tik pred kuvanje, u protivnom će izgubiti mnogo ukusa. 4....
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
sa mesom, sarme, ćuftice sa sosom - sva ova jela treba kuvati oko 30 minuta; - Konzerviranje ribljih jela ne traje mnogo vremena - u ovom slučaju, izračunavanje vremena kuvanja nije više od 10 minuta....
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Ali to ne znači da treba zanemariti higijenu. Zelene začine treba oprati čak i ako ste ih uzgajali u bašti, a ne kupili na pijaci ili u prodavnici....
Kukuruz kuvan u ekspres loncuKukuruz kuvan u ekspres loncu
19. sep.
Kukuruz očistiti od listova i svile, oprati pa prepoloviti da bi lakše stao u lonac. Na dno lonca staviti nekoliko listova, ja uzimam one unutrašnje, koji su bili bleže klipu kukuruza....