Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Umešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako pripremate mleveno meso za ćuftice, najbolji začini za njega su so, biber, čubar, kumin i peršun. Po želji, možete da dodate sitno seckani mladi luk i jaje. 4....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Možete čak i da napravite mleveno meso, samo da u jaretinu dodate malo masnijeg mesa. Međutim, s obzirom na to da se više smatra delikatesom, preporučujemo da se odlučite za neki originalni recept za jaretinu....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Namažite masnoćom jedan pleh i rasporedite polovinu mlevenog mesa. Preko rasporedite bamju i odozgo poklopite. Pecite jedan sat. Ukrasite krišakama limuna i servirajte....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Kuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih. Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Svinjsko špikovano meso Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština lepe pripreme različitih vrsta hrane, što im omogućava ne samo da sačuvaju svoj izgled, bojui oblik, već i da poboljšaju svoje kvalitete ukusa....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikMleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik
23. maj
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemMusaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčem
17. okt.
Odmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi. Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuMleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
05. april
Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom. Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte. Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...