Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Možete koristiti samo jednu vrstu bibera ili kombinaciju crnog bibera, kajenske paprike, estragona, bosiljka, peršuna, kima, karija ili drugih biljaka i začina. Ostavite oko 8 sati u frižideru da riba upije ukuse....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čuva koren peršuna?Kako se čuva koren peršuna?
20. feb.
Koren peršuna ima visoku hranjljivu vrednost i zbog toga ga ne treba zanemarivati, a posebno je dobro da znate kako da ga sačuvate duže vreme. Koren peršuna se može uspešno čuvati i u svežem i u sušenom stanju....
Sos od peršuna i bosiljkaSos od peršuna i bosiljka
25. jun
Sos od peršuna i bosiljka je veoma pogodan za ribu, kao i sos za testeninu i različite vrste salata. Zeleni sos može da se ostavi da odstoji jedno veče u frižideru....
Sok od peršuna i limunaSok od peršuna i limuna
11. jun
Prokuvajte vodu i ostavite je da se potpuno ohladi. Limun i peršun iseckajte i dodajte ih u ohlađenu prokuvanu vodu. Smesu ostavite u frižideru na 24 sata, a zatim blenderom ili pasatorom napravite sok....
Ćuftice od peršuna i pirinčaĆuftice od peršuna i pirinča
25. nov.
Prvo stavljamo pirinač da se skuva u blago posoljenoj vodi. Strukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno....
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Peršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
SušiSuši
25. jun
Od korenja biljke vasabi se pravi pikantni namaz. Pravi vasabi ima antibakterijsko dejstvo i može smanjiti rizik od trovanja hranom....
Pesto od peršuna sa orasimaPesto od peršuna sa orasima
13. jun
Čim počne da optušta aromu skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Operite peršun, ocedite dobro i osušite....
Ćuftice od peršuna sa siromĆuftice od peršuna sa sirom
18. jun
Ćuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom....
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljemĆuftice od peršuna sa kačkavaljem
19. jun
Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu. 5....
Pesto od peršuna sa maslinamaPesto od peršuna sa maslinama
24. maj
Svež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
Čaj od peršuna za jačanje kostijuČaj od peršuna za jačanje kostiju
09. maj
Čaj od peršuna je bogat antioksidantima, koji pomažu organizmu da se bori protiv štetnih slobodnih radikala. Sadrži askorbinsku kiselinu, karotenoide i flavonoide. Trudnice ne treba da piju čaj od peršuna....
Dresing od peršuna sa belim lukomDresing od peršuna sa belim lukom
05. april
Pomešajte sitno isečen peršun sa belim lukom u maloj posudi. Pažljivo dodajte maslinovo ulje, dobro promešajte. Začinite solju i biberom....
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaOrada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna
21. dec.
Očistite ribu, operite i ostavite da se ocedi. Oradu pospite solju i začinima. Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun....
Salata od peršuna sa kinoom i avokadomSalata od peršuna sa kinoom i avokadom
01. april
Peršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija. Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum....
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuBrancin sa pestom od peršuna na roštilju
25. avgust
Pomešajte nakon toga maslinovo ulje i isečene na sitno beli luk i peršun i promešajte. Namažite brancin samo maslinovim uljem i stavite da se peče dok ne postane zlatast....
Salata od peršuna sa paradajzom i bulguromSalata od peršuna sa paradajzom i bulgurom
31. jul
Bulgur se stavlja u posudu i preliva vrelom vodom. Ostavlja se da nabubri 15 minuta. Sitno isečemo paradajz, peršun, mentu i luk i sve to se stavlja u drugu posudu. Posoli se i začini biberom i cimetom....
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaŠaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza
27. mart
Nek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukomĆuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom
21. dec.
Uređaj se ponovo uključuje na više obrtaje kako bi se samlelo i sve homogenizovalo. Ne treba da se pretvori sasvim u kašu, već da se vide i komadići listova peršuna i luk....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore. Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...