Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je korisno da se jede svinjska džigerica?Da li je korisno da se jede svinjska džigerica?
10. dec.
/undefined /undefined Svinjska džigerica je je veoma korisna namirnica. U njoj ima mnogo korisnih supstanci - masnoće, vitamini, minerali, enzimi, belančevine, aminokiseline....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna? Koristi od slanine potiču iz činjenice da sadrži prirodne masti, pa nije toliko štetna koliko tvrde mitovi....
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Da li je korisno konzumiranje maslaca?
11. april
Upravo se pad popularnosti maslaca u korist margarina, pretvorio u osnovni razlog pojave epidemije gušavosti (proširena štitna žlezda) početkom prošlog veka....
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
Maslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici. Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
Svinjska džigerica u folijiSvinjska džigerica u foliji
07. feb.
U činiju stavite džigericu, začine, kao i malo ulja, pa sve to promešajte da se lepo sjedini. Aluminijumsku foliju isecite na kocke i u svaku sipajte po 2 kašike džigerice sa ostalim sastojcima....
Svinjska džigerica u pavlaciSvinjska džigerica u pavlaci
22. avgust
Svinjsku džigericu iseći na parčad željene debljine i dužine (najbolje na uže, a duže komade). Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru (dok se uprži crni luk). Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk....
Svinjska džigerica i bubreziSvinjska džigerica i bubrezi
23. sep.
U vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege. Isečemo ih na zalogaje. Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Oni smatraju da nije etički da se životinje ubijaju sa ciljem da se njihovo meso koristi u ishrani. Druga grupa ne jede meso iz religioznih razloga. Manji deo populacije se odlučuje zbog zdravstvenih razloga....
Da li je kafa bez kofeina korisna?Da li je kafa bez kofeina korisna?
02. dec.
Ali za ljude sa nekim već postojećim oboljenjima, konzumacija kafe bez kofeina ne donosi uvek zdravstvene koristi....
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Da li je korisna preterana konzumacija maslina?
06. nov.
Nabrojane koristi stvaraju utisak da je maslina izuzetno korisna i može da se konzumira u neograničenim količinama. Da li je sličan zaključak tačan?...
Svinjska džigerica sa prazilukomSvinjska džigerica sa prazilukom
15. jul
Poparimo svinjsku džigericu u vodi i izvadimo je. Isečemo je na komade. Sitno isečemo praziluk i dinstamo ga 7-8 minuta sa svinjskom mašću i malo vode....
Svinjska džigerica sa zeljemSvinjska džigerica sa zeljem
18. mart
Svinjsku džigericu operemo, isečemo na dva dela po sredini. Stavljamo na vatru šerpu sa vodom, kad provri stavljamo džigericu u vodu 7-8 minuta, on će promeniti boju....
Svinjska džigerica na žaruSvinjska džigerica na žaru
06. dec.
Isecite džigericu na ivice - sa malim naklonom noža na komade debljine oko 1 cm, posolite. Pripremite samo žar od drveta. Namažite roštilj slaninom i stavite džigericu. Pecite sa obe strane....
Svinjska džigerica sa pavlakomSvinjska džigerica sa pavlakom
17. sep.
Sipajte ulje u tiganj, isecite slaninu na sitno i zapržite je. Dodajte očišćenu, opranu i isečenu džigericu. Zapržite je, dodajte dve vrste luka, pržite dok luk ne omekša....
Svinjska džigerica sa maramicomSvinjska džigerica sa maramicom
23. sep.
Kad se džigerica zaćini uzimamo jedno parče, stavljamo čen belog luka odozgo i odsečemo toliko parče maramice, koliko da uvije džigericu. Poređajte u prethodno namazan pleh....
Sočna svinjska džigerica u rerniSočna svinjska džigerica u rerni
27. jun
Isecite luk na kolutove i poređajte ih preko džigerice da je pokriju. Odozgo narendajte šargarepu na krupno i zavijte u foliju. Pecite na 180 stepeni....
Marinirana svinjska džigerica u tiganjuMarinirana svinjska džigerica u tiganju
06. dec.
Pržite džigericu dok se ne dobije zlatkasta boja. Na kraju pospite meze uz pivo solju i poslužite toplo. Marinirana svinjska džigerica u tiganju je gotova....
Pržena svinjska džigerica u maslacuPržena svinjska džigerica u maslacu
10. feb.
Operemo svinjsku džigericu i isečemo je na ivice. Stavljamo je da se natopi u hladnoj vodi 15 minuta....
Meraklijska svinjska džigerica u tiganjuMeraklijska svinjska džigerica u tiganju
18. april
Svinjska džigerica se seče na komade otprilike 2 cm, namoči se u sirćetnu vodu na otprilike 30 minuta kako bi se uklonio deo krvi....
Svinjska džigerica u sopstvenom sosuSvinjska džigerica u sopstvenom sosu
11. mart
Svinjska džigerica se iseče na nekoliko većih parčića. Na ringlu se stavlja šerpa sa 2-3 litra posoljene vode. Nakon što voda provri stavlja se džigerica. Kuva se do 12 minuta....
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
Ono obezbeđuje različite zdravstvene koristi. Za šta se koristi? Palmino ulje se koristi za kuvanje i dosta je često sretak dodatak u proizvodima koji se nude na tržištu....
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Da li je punomasno mleko korisno za vas?
10. jul
Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer njegov sadržaj masti zapravo ne utiče loše na zdravlje. Naprotiv, ima niz koristi....
Pikantna svinjska džigerica iz rernePikantna svinjska džigerica iz rerne
21. maj
Staviti svinjsku džigericu i ostaviti da odstoji oko pola sata. U međuvremenu naseći luk na polumesece. U odgovarajuću posudu od vatrostalnog stakla naliti deo marinade....
Grilovana svinjska džigerica sa lukomGrilovana svinjska džigerica sa lukom
15. avgust
Servirajte grilovanu svinjsku džigericu sa lukom....