Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je korisno da se jede svinjska džigerica?/undefined /undefined Svinjska džigerica je je veoma korisna namirnica. U njoj ima mnogo korisnih supstanci - masnoće, vitamini, minerali, enzimi, belančevine, aminokiseline....
10. dec.
Da li je slanina korisna?Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna?
Koristi od slanine potiču iz činjenice da sadrži prirodne masti, pa nije toliko štetna koliko tvrde mitovi....
27. okt.
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Upravo se pad popularnosti maslaca u korist margarina, pretvorio u osnovni razlog pojave epidemije gušavosti (proširena štitna žlezda) početkom prošlog veka....
11. april
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakMaslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici.
Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje....
05. april
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
15. nov.
Svinjska džigerica u folijiU činiju stavite džigericu, začine, kao i malo ulja, pa sve to promešajte da se lepo sjedini.
Aluminijumsku foliju isecite na kocke i u svaku sipajte po 2 kašike džigerice sa ostalim sastojcima....
07. feb.
Svinjska džigerica u pavlaciSvinjsku džigericu iseći na parčad željene debljine i dužine (najbolje na uže, a duže komade). Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru (dok se uprži crni luk).
Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk....
22. avgust
Svinjska džigerica i bubreziU vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege.
Isečemo ih na zalogaje.
Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
23. sep.
Koliko često je dobro da se jede meso?Oni smatraju da nije etički da se životinje ubijaju sa ciljem da se njihovo meso koristi u ishrani. Druga grupa ne jede meso iz religioznih razloga. Manji deo populacije se odlučuje zbog zdravstvenih razloga....
05. avgust
Da li je kafa bez kofeina korisna?Ali za ljude sa nekim već postojećim oboljenjima, konzumacija kafe bez kofeina ne donosi uvek zdravstvene koristi....
02. dec.
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Nabrojane koristi stvaraju utisak da je maslina izuzetno korisna i može da se konzumira u neograničenim količinama.
Da li je sličan zaključak tačan?...
06. nov.
Svinjska džigerica sa prazilukomPoparimo svinjsku džigericu u vodi i izvadimo je. Isečemo je na komade. Sitno isečemo praziluk i dinstamo ga 7-8 minuta sa svinjskom mašću i malo vode....
15. jul
Svinjska džigerica sa zeljemSvinjsku džigericu operemo, isečemo na dva dela po sredini.
Stavljamo na vatru šerpu sa vodom, kad provri stavljamo džigericu u vodu 7-8 minuta, on će promeniti boju....
18. mart
Svinjska džigerica na žaruIsecite džigericu na ivice - sa malim naklonom noža na komade debljine oko 1 cm, posolite.
Pripremite samo žar od drveta. Namažite roštilj slaninom i stavite džigericu.
Pecite sa obe strane....
06. dec.
Svinjska džigerica sa pavlakomSipajte ulje u tiganj, isecite slaninu na sitno i zapržite je.
Dodajte očišćenu, opranu i isečenu džigericu. Zapržite je, dodajte dve vrste luka, pržite dok luk ne omekša....
17. sep.
Svinjska džigerica sa maramicomKad se džigerica zaćini uzimamo jedno parče, stavljamo čen belog luka odozgo i odsečemo toliko parče maramice, koliko da uvije džigericu. Poređajte u prethodno namazan pleh....
23. sep.
Sočna svinjska džigerica u rerniIsecite luk na kolutove i poređajte ih preko džigerice da je pokriju.
Odozgo narendajte šargarepu na krupno i zavijte u foliju. Pecite na 180 stepeni....
27. jun
Marinirana svinjska džigerica u tiganjuPržite džigericu dok se ne dobije zlatkasta boja. Na kraju pospite meze uz pivo solju i poslužite toplo.
Marinirana svinjska džigerica u tiganju je gotova....
06. dec.
Pržena svinjska džigerica u maslacuOperemo svinjsku džigericu i isečemo je na ivice. Stavljamo je da se natopi u hladnoj vodi 15 minuta....
10. feb.
Meraklijska svinjska džigerica u tiganjuSvinjska džigerica se seče na komade otprilike 2 cm, namoči se u sirćetnu vodu na otprilike 30 minuta kako bi se uklonio deo krvi....
18. april
Svinjska džigerica u sopstvenom sosuSvinjska džigerica se iseče na nekoliko većih parčića. Na ringlu se stavlja šerpa sa 2-3 litra posoljene vode. Nakon što voda provri stavlja se džigerica. Kuva se do 12 minuta....
11. mart
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Ono obezbeđuje različite zdravstvene koristi.
Za šta se koristi?
Palmino ulje se koristi za kuvanje i dosta je često sretak dodatak u proizvodima koji se nude na tržištu....
23. feb.
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer njegov sadržaj masti zapravo ne utiče loše na zdravlje. Naprotiv, ima niz koristi....
10. jul
Pikantna svinjska džigerica iz rerneStaviti svinjsku džigericu i ostaviti da odstoji oko pola sata.
U međuvremenu naseći luk na polumesece. U odgovarajuću posudu od vatrostalnog stakla naliti deo marinade....
21. maj