Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ima li opasnosti od predoziranja selenom?Ima li opasnosti od predoziranja selenom?
06. okt.
Predoziranje selenom može rezultirati lošim zadahom, nekim poteškoćama u stomaku, razdražljivošću, nervozom, može dovesti do oštećenja jetre, pa se zato obratite odgovarajućem lekaru....
Opasnost od predoziranja kafomOpasnost od predoziranja kafom
25. feb.
Dobro je to što simptomi predoziranja kafom se mogu brzo ustanoviti i lako prepoznati....
Pastrmka sa selenom u folijiPastrmka sa selenom u foliji
06. april
Posolite i u proreze stavite kriške limuna i selen. Stavite ribu preko folije i preko nje poređajte trakice šargarepe. Uvijte je kao bombonu i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta....
Tostolobik sa selenom na pariTostolobik sa selenom na pari
11. jul
Posle u plehu napravite podlogu od selena, poređajte ribu preko njega, prelijte bujonom, od kojeg je realno ostalo samo ulje i pecite. Pre serviranja pospite mlevenim biberom....
Orada u rerni sa selenom i limunomOrada u rerni sa selenom i limunom
19. jul
Brza, jednostavna i veoma ukusna orada u rerni sa selenom i limunom. Prijatno!...
Skuša u rerni sa selenom i limunomSkuša u rerni sa selenom i limunom
17. okt.
U posudi pomešajte maslinovo ulje, sveže ceđen sok od trećine limuna, so, biber i na sitno isečeno nekoliko listova svežeg selena. Promešajte dobro i ovom aromatičnom smesom namažite ribe....
Šaran u rerni sa selenom i belim vinomŠaran u rerni sa selenom i belim vinom
05. januar
U posudu za pečenje poređamo prvo luk, preko njega šargarepe i na proizvoljna mesta stavljamo grančice selena i celera. Preko njih stavljamo ribu isečenu na kotlete, koje posipamo začinom za ribu....
Namirnice koje možete jesti bez opasnosti od debljanjaNamirnice koje možete jesti bez opasnosti od debljanja
28. feb.
Povećana težina - gojaznost je jedan od najvećih problema modernog društva. Danas se ljudi podvrgavaju dijetama kako bi izgubili višak kilograma. Međutim, svako treba da vodi računa o hrani koju jede. Jer to utiče na...
Pijte sok od kiselih krastavčića, ima bezbroj koristi!Pijte sok od kiselih krastavčića, ima bezbroj koristi!
27. feb.
Za razliku od turšije, čije se koristi dovode u pitanje, u većini porodica marinirani krastavčići su neizostavan deo trpeze, pa se njihovo konzumiranje ne dovodi u pitanje. Kiseli krastavčići su veoma ukusni, a većina...
Predoziranje cinkomPredoziranje cinkom
27. maj
Predoziranje može doći kada uzmete više od jednog suplementa cinka. Dakle, jesti hranu bogatu cinkom nije opasno....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
Simptomi kod predoziranja kofeinomSimptomi kod predoziranja kofeinom
15. avgust
Simptomi kod predoziranja kofeinom Zavisnici osećaju fizičke tegobe kao što su glavobolja, napor u mišićima, nemir, nervoza, ošamućenost, zapušen nos, mučnine, umor, treperenje i razdražljivost....
Ima li unos selena u organizam neželjenih efekata?Ima li unos selena u organizam neželjenih efekata?
08. maj
Mikroelement selen je važan i neophodan za ljudski organizam....
Ima li neželjenih efekata od uzimanja propolisa?Ima li neželjenih efekata od uzimanja propolisa?
11. maj
Propolis je svima poznat pčelinji proizvod. Negde ga nazivaju pčelinja glina. On predstavlja proizvod pčela koji se koristi mnogo u narodnoj medicini. Korisna svojstva propolisa su poznata ljudima još u dalekoj prošlosti...
Školjke sa vinom i selenomŠkoljke sa vinom i selenom
09. jul
Selen iskidajte, nemojte ga seći. Stavite u šerpu maslac, selen i malo soli. Šerpu poklopite. Pratite kada će se školjke otvoriti....
Skuša sa selenom pod folijomSkuša sa selenom pod folijom
04. nov.
Servirajte pečenu skušu sa selenom sa odgovarajućim garnirungom i čašom belog vina. Prijatno uz ovu skušu sa selenom pod folijom!...
Tradicionalna riblja čorba sa selenomTradicionalna riblja čorba sa selenom
25. nov.
Gotova riblja čorba se začinjava solju, sokom od limuna i dodatno usitnjenim svežim selenom po ukusu, jer je taj začin dosta jak. Nek vam je slatko!...
Da li je opasno predoziranje magnezijumom?Da li je opasno predoziranje magnezijumom?
14. mart
Magnezijum, koji se uzima kao sastojak hrane, ne krije opasnost po ljudski organizam. Međutim, ako se unosi više magnezijuma kao dodatak ishrani ili u obliku leka, to može dovesti do pojave proliva....
Da li se goji od fruktoze u voću?Da li se goji od fruktoze u voću?
30. jun
Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
Riblja supa sa somom i selenomRiblja supa sa somom i selenom
08. mart
Stavite soma da vri u šerpi i dodajte jednu glavicu luka, krupno sečeni struk celera, selen i drške peršuna. Isecite na kocke šargarepu, krompir, glavicu luka, struk celera i listove peršuna....
Koliko kalorija ima avokado?Koliko kalorija ima avokado?
01. okt.
Avokado je voće u obliku kruške sa zelenom korom. Kada sazri, kora prelazi iz tamnozelene u crnu boju. Svaki avokado se razlikuje po veličini. Podaci o hranjivim vrednostima avokada Sirovi avokado - 1/5 avokada - 50...
Pečena jagnjetina sa mladim lukom i selenomPečena jagnjetina sa mladim lukom i selenom
17. mart
Drške selena sitno iseckajte i dodajte mesu. Drške selena se seckaju na sitno i dodaju jagnjetini. Meso posipajte začinima. Preko prelijte uljem i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni....
Kojih vitamina ima u jabukama?Kojih vitamina ima u jabukama?
18. feb.
U gotovo svaku dijetu su uključene jabuke. Osim toga, svaki nutricionista, lekar i bilo koji stručnjak za ishranu preporučuje njihov svakodnevni unos. Najbolje je što je ukusno voće svima dostupno, za razliku od često promovisanog...
Ima li glutena u kvascu?Ima li glutena u kvascu?
22. feb.
Kvasne gljivice se često povezuju sa konzumacijom hleba i testenina, a ljudi sa netolerancijom na gluten se često pitaju da li je bezbedno za njih da ga konzumiraju. Ukratko - to zavisi od vrste kvasca. Većina kvasnih...
Ima li u spelti glutena?Ima li u spelti glutena?
21. april
Osobe koje pate od intolerantncije na gluten, kao i oni koji se bore sa košmarom, nazvanim celikalija, treba da budu posebno pažljivi prema namirnicama koje upotrebljavaju. Kod ove dve grupe ljudi u ishrani ne treba...