Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada da odvojimo vino od šire?Kada da odvojimo vino od šire?
05. jun
Kada ćete istočiti vino iz šire zavisi od toga da li nameravate da vino odmah pijete ili želite da ga ostavite da sazri nekoliko godina, pre nego što odlučite da uživate u njemu. Vina, koja su namenjena konzumaciji odmah...
Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?
19. jun
U zavisnosti od toga da li vino pravite da se pije odmah ili će ono biti ostavljeno da odleži, određuje se i vreme kada se vino odvaja od šire. Koju god varijantu da izaberete, vino koje ste istočili od šire treba da...
Domaće vino od aronijeDomaće vino od aronije
07. jul
Posle nedelju dana, sirup od aronije i kaša će se konačno odvojiti jedan od drugog, a na površini će se pojaviti pena. Prvo ćete raditi sa pulpom: mora se sakupiti i stisnuti kroz gazu (ili presu)....
Vino od jabukaVino od jabuka
27. maj
Presujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana. Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom....
Vino od orahaVino od oraha
02. nov.
Orasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići....
Vino od maslačkaVino od maslačka
16. feb.
Možete vino da čuvate i u velikom staklenom balonu....
Vino od dunjaVino od dunja
27. april
Nakon što sipate vinu u duboku posudu, koja treba da bude dobro pokrivena gazom, da se ne utruni, odvojite gotovu smesu od kaše nakon oko dve nedelje....
Vino od smokviVino od smokvi
09. okt.
2
Smokve se seku na veoma sitne parčiće i sipaju se u veliku posudu zapremine 8 litara, po mogućstvu stakleni balon. Šećer i voda se kuvaju dok se kristalčići potpuno ne rastvore i nakon toga se ostavljaju na ringli još...
Vino od drenjinaVino od drenjina
31. okt.
Vino od drenjina treba da bude gotova nakon 16-20 dana. Tada se procedi sipa se u flaše i zatvara se. Flaše sa vinom od drenjina čuvaju se na tamnom i hladnom mestu položene....
Vino od aronijeVino od aronije
03. jun
1
Smesu sipati u posudu i ostaviti da fermentira 3-4 dana. Odvojiti dobijen sok i u kašu naliti vodu, u količini koja je dva puta veća od soka. Nakon 24 časa odvojiti i drugi sok i sjedniti ga sa prvim....
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?
17. mart
Veliki deo nas volimo kiseli kupus. Omiljen je mladima i starima, od njega se prave razna jela. Znamo takođe da rasol pomaže kod mamurluka. Međutim, to nije jedina korist od rasola. Većina istraživanja pokazuje da...
Brzo vino od jagodeBrzo vino od jagode
15. okt.
Ostavlja se na hladnom i nakon 24 sata može da se konzumira....
Domaće vino od malinaDomaće vino od malina
22. okt.
1
Otvor treba da je veoma dobro zatvoren, kako bi dobili vino, a ne sirće. Fermentacija će trajati između 3 i 5 dana, a nakon toga uklonite talog. Ostavite vino od malina na toplom mestu na još 2-3 dana....
Suvo vino od jabukaSuvo vino od jabuka
01. mart
1
Recept je za suvo vino, ali dodajem malo meda, da ne bi kisilo. Možete staviti i do 500 g ili da ga ne stavite - pitanje želje. Operite jabuke, nemojte ih ljuštiti i isecite na tanke komade....
Domaće vino od dženarikaDomaće vino od dženarika
05. jul
Dženarike treba da budu zrele. Odvojite od koštica i stavite u odgovarajuću posudu. Prelijte vodom i pokrijte posudu. Nakon 2-3 dana izgnječite smesu....
Domaće vino od trešanjaDomaće vino od trešanja
12. okt.
1
Domaće vino je spremno za upotrebu....
Domaće vino od šipurakaDomaće vino od šipuraka
12. avgust
Posudu poklopite, skinite sa vatre i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon tog vremena procedite odvarak od šipuraka i dodajte šećer. Promešajte dok se šećer ne istopi....
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Jedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
Slatko domaće vino od kupinaSlatko domaće vino od kupina
03. nov.
Posuda se zatvara čepom, a kroz njega se ubacuje crevo koje se uroni u posudu sa vodom, tako da ugljen-dioksid izlazi. Posle nedelju dana, domaće vino od kupine se sipa u staklene flaše i zapečati parafinom....
Rusko domaće vino od ribizleRusko domaće vino od ribizle
10. okt.
Nakon toga vino postaje svetlije, sipa se u flaše i zatvara se dobro. Čuva se na tamnom i hladnom mestu....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Italijansko vino od borovnica sa mentomItalijansko vino od borovnica sa mentom
04. nov.
Poklapa se poklopcem i ostavlja se da se ohladi. Preostali šećerni sirup se takođe ostavlja da se ohladi. Borovnice se operu i pasiraju se....
Domaće vino od šipuraka sa limuntusomDomaće vino od šipuraka sa limuntusom
06. januar
U sledećih 6 dana pretačite domaće vino svakog dana. Nakon toga možete uživati u domaćem vinu u dobrom društvu. Domaće vino od šipuraka sa limuntusom je veoma ukusno....
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim. Kada dođe vreme da se pripremi kolač, svako poseže za jednim od...