Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Kada se pije čaj od mirođije?Kalijum, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, cink i kalcijum, potrebni za jedan dan, sadržani su u 100 grama semena mirođije....
22. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Kada se pije magnezijum?Ako majka doji nakon rađanja, ponovo je dobro da uzima magnezijum u obliku dodataka ishrani, jer dojenje smanjuje nivo magnezijuma u organizmu....
15. mart
Kada i kako se pije magnezijum?Magnezijum, zajedno sa cinkom i manganom, je jedan od glavnih fakrora za ostvarivanje životno važnih koenzimskih reakcija. Može se reći da magnezijum ima izuzetnu važnost za održavanje zdravlja....
18. jul
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
06. dec.
Zbog čega se pije magnezijum?Drugi znak nedostatka magnezijuma je hronični umor, kao i loše stanje kože, kose i noktiju. Deficit magnezijum se manifestuje i kod dece, tako što smanjuje njihovu pažnju i koncetraciju....
28. jul
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Kada se i kako se pije kalcijum?Kalcijum je jedan od najvažnijih mikroelemenata za zdravlje ljudi. Odgovorna je za zdravlje zuba i kostiju, sprečava pojavu osteoporoze. Kalcijum je jedini mikroelemenat čiji se dnevni unos ne izražava u miligramima, nego...
16. nov.
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
Kada se pije proteinski šejk?Potraga za savršenom figurom poznata je većini ljudi. Fizička kondicija neverovatno gradi samopouzdanje i podržava optimalno ljudsko zdravlje.
Izvajano i lepo telo je skup doslednih koraka i akcija u dugoročnom pogledu...
22. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Kada i zašto se pije gvožđe?Gvožđe je jedan od najpotrebnijih elemenata za ljudsko zdravlje. On je potreban za sintezu hemoglobina, tj. odgovara za transport kiseonika u tkiva i organe u telu.
Gvožđe učestvuje u sastavu mišnićnog tkiva i enzima disanja...
09. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Kada i kako da beremo koprivuJoš početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila...
24. sep.
Kada i kako da pijemo propolis?Propolis, koji ima visoku biološku aktivnost, od davnina se široko koristi u medicini. To je zaista magična supstanca. Propolis pomaže protiv bakterija, virusa i gljivica, kod oboljenja organa za varenje, zaceljuje kožu...
27. jun
Bulgur za bebe - kako i kada?Bulgur koji vekovima tradicionalno prisustvuje na trpezi mnogih naroda dobija sve veću popularnost svuda po svetu. Na pozadini svih GMO proizvoda, viršli, kobasica nejasnih sastojaka, obilno hemokalijama prskanog voća i...
21. mart
MagnezijumNe-helatirana magnezijumova jedinjenja uključuju magnezijum oksid, magnezijum sulfat i magnezijum karbonat.
Izvori magnezijuma
Odlični izvori magnezijuma su blitva i spanać....
28. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj