Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da banane brže sazru?Kako da banane brže sazru?
06. maj
Druga varijanta je da stavite pored banane zreo paradajz ili avokado - prirodni etilen iz voća će dozvoliti da brže sazru banane....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači prst. U prošlosti su je zbog ukusa nazivali rajskom smokvom. Osim što imaju odličan ukus, banane su izuzetno bogate hranljivim sastojcima....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Nakon što naučite kako avokado može brže da sazri, pogledajte i neke ideje za: supe od avokada, kreme od avokada, sendviči sa avokadom....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
Veoma interesantan i efikasan način je da zamrznete pire od banana....
Kako da naterate paradajz da brže sazri?Kako da naterate paradajz da brže sazri?
19. april
To se radi tako što ih pustite da stoje pored voća kao što su banane, koje emituju gas etilen. On je upravo i uzrok sazrevanja voća....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Ako volite da grickate banane, pogledajte naše recepte za: - bombone sa bananama; - deserti od banane; - palačinke od banane;...
Da li su zelene banane korisne?Da li su zelene banane korisne?
23. okt.
Evo i glavnih koristi od zelenih banana: Zelene banane zasićuju i smanjuju apetit Zelene banane su vrlo uspešne u utoljivanju gladi zbog visokog sadržaja vlakana....
BananeBanane
17. april
Nakon toga ih možete staviti u frižider, gde će im kora potamneti, ali banane neće izgubiti svoje hranljive sastojke. Ako hoćete da vam banane što pre sazre, stavite ih u papirnu kesu zajedno sa avokadom....
Kako da testo brže naraste?Kako da testo brže naraste?
01. maj
Da bi testo brže naraslo, prvo, treba testo da umesite sa namirnicama koje su na sobnoj temperaturi. Kod samog mešenja, kvasac treba da bude dobro aktiviran i da je ispunio posudu u koju ste ga stavili. Nikada ne stavljajte...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako da se pasulj skuva brže?Kako da se pasulj skuva brže?
10. januar
Čorba od pasulja se nalazi visoko na listi omiljenih jela, ali će vam svaki kuvar reći da prosto kao pasulj ne označava da je prosto i jednostavno da se pripremi ukusan pasulj. Jedan od problema sa kojim se susreću...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da nabavimo estrogenKako da nabavimo estrogen
30. mart
Estrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema. Oni imau ključnu ulogu u održavanju trudnoće, organizma majke i ploda. Regulišu menstrualni...
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...