Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Kako da dinstamo meso?Kako da dinstamo meso?
05. dec.
Možete se uveriti u sve napisano ovde, kada budete pripremali dinstanog zeca sa povrćem, dinstanu kolenicu ili dinstanu svinjsku džigericu sa lukom....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja. Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Šta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se. Evo kako: Domaći file Neophodni sastojci: Svinjski...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Ćuftice i ćevapi su neizostavni deo jelovnika balkanskih naroda. Nema pouzdanih podataka iz koje zemlje potiču, ali su rasprostranjeni po celom svetu. Mleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Kako da dinstamo prokelj?Kako da dinstamo prokelj?
25. maj
Da bi naučili kako se dinsta ili peče prokelj, nastavite da čitate tekst ispod!...
Kako da dinstamo praziluk?Kako da dinstamo praziluk?
19. feb.
U većini slučajeva je potrebno da praziluk bude dinstan, jer mu je aroma tada mnogo bogatija....
Kako da dinstamo pečurke?Kako da dinstamo pečurke?
13. feb.
U kulinarstvu se od svih pečuraka najčešće koriste šampinjoni. Oni imaju prijatan ukus i kape su im obojene u belu ili braonkasto-žućkastu boju (takozvani braon šampinjoni). Niskokalorični su i dobri su za direktnu konzumaciju...
Kako se dinsta mleveno meso?Kako se dinsta mleveno meso?
08. avgust
Postupak dinstanja je isti - prvo dinstate povrće, ali ovoga puta sa vodom i kada dodate meso sve poklopite....
Kako da dinstamo sirovo povrće?Kako da dinstamo sirovo povrće?
13. feb.
Na ovaj način možete pripremiti dinstani brokoli u maslacu, dinstane pečurke, kao i dinstani mladi krompir....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa. Koristi i štete konzumacije mesnih proizvoda predmet su mnogih rasprava, ali treba praviti razliku između mesa pripitomljenih i životinja uzgajanih za hranu, i mesa divljači...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...