Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da dinstamo sirovo povrće?Sirovo povrće se dinsta veoma lako, a pored toga je veoma korisno za želudac i u njemu ostaje velika količina vitamina i korisnih sastojaka....
13. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da peremo voće i povrće?Voće i neko povrće najbolje je jesti sirovo, kako bi hranljive materije mogle biti iskorišćene na najbolji način. Međutim, vrlo često, zajedno sa korisnim supstancama progutamo i vrlo štetne....
27. nov.
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Ako se biološki aktivne supstance iz sirove šargarepe apsorbuju samo 5%, onda se iz dinstane šargarepe već taj procenat povećava na 50....
30. maj
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Začinite povrće
Odabrano povrće stavite u veliku posudu. Sipajte kašiku dresinga za salatu u posudu....
15. okt.
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeObično šargarepu možete servirati sirovu (hrskavu), kuvanu ili pasiranu na pire. Pogledajte koja metoda funcioniše u vašoj porodici....
07. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaJedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
06. april
Kako se zamrzava povrćeZamrznuto povrće se priprema mnogo brže od sirovog. Kada zamrznute pečurke treba da ih skuvate dok ne omeknu pre nego što ih stavite u zamrzivač....
27. april
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
31. avgust
Zašto da jedemo sirova jaja?Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje.
Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje....
18. mart
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
25. maj
Marinada za sirovo mesoMeso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk.
Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom.
Pokrijte posudu i ostavite...
30. avgust
Kako da dinstamo praziluk?U većini slučajeva je potrebno da praziluk bude dinstan, jer mu je aroma tada mnogo bogatija....
19. feb.
Kako da dinstamo pečurke?U kulinarstvu se od svih pečuraka najčešće koriste šampinjoni. Oni imaju prijatan ukus i kape su im obojene u belu ili braonkasto-žućkastu boju (takozvani braon šampinjoni). Niskokalorični su i dobri su za direktnu konzumaciju...
13. feb.
Kako da dinstamo prokelj?Da bi naučili kako se dinsta ili peče prokelj, nastavite da čitate tekst ispod!...
25. maj
Kako da dinstamo meso?Možete se uveriti u sve napisano ovde, kada budete pripremali dinstanog zeca sa povrćem, dinstanu kolenicu ili dinstanu svinjsku džigericu sa lukom....
05. dec.
Kako se kuva povrće na pariObratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite balzamičnim sirćetom.
Možete staviti sok od limuna ili kriške....
02. nov.
Da li je sirova riba bezbedna?Da bismo razumeli da li je suši bezbedan, moramo da budemo svesni da li konzumacija sirove ribe sama po sebi predstavlja rizik.
Bilo da je sirova ili marinirana, sirova riba nosi rizik od bakterijske kontaminacije....
26. maj
Kako karamelizovati povrće?Postoji nekoliko načina na koje možete karamelizovati povrće.
U dubokom tiganju možete zagrejati maslac, u njemu propržiti povrće do zlatno smeđe boje, a zatim dodati šećer....
30. april
Kako marinirati povrćePovrće koje ste izabrali za mariniranje prelijte dobijenom smesom i ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim se može jesti pečeno u rerni, pečeno na roštilju, prženo ili dinstano....
23. mart
Ređano povrće u rerniSve povrće se opere, očisti i iseče na kolutiće.
Patlidžan se pospe solju i sačeka se da iscuri malo vode iz njega, kako bi izašla gorčina iz njega....
18. mart
Pečeno povrće u kesiSipa se sasvim malo vode u posudu, da se kesa ne zalepi.
Povrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
03. avgust