Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da ispečemo kesten?U procesu pečenja (prženja), kestenje treba da se otvori i da meso iznutra izađe izvan ljuske.
To je sve. Ohladite malo ispečene kestene, oljuštite ih i začinite....
29. jun
Kako da ispečemo orašaste plodove?Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
22. feb.
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
24. jul
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da kuvamo kestenje?Slatko kestenje sa jajima
Potrebni sastojci; 500 g kestenja, 5 jaja, 1 šolja šećera.
Način pripreme: Kestenje skuvajte i oljuštite, nakon toga procedite kroz sito. Žumanca umutite sa šećerom i dodajte u kestenje....
04. jun
Da ispečemo semenke suncokretaSuncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika.
U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
20. jun
Pečeni kesteni u air fryer-uKestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena.
Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
19. dec.
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?voćnim kolačima, tortama, kuglofima;
- Treba da znamo da testo upija razne mirise i ako smo u rerni pekli ribu ili jelo s jakim začinima, dobro je da je prethodno dobro provetrimo;
- A kako da znamo da li je testo ispečeno...
31. mart
KestenPrepečeno kestenje se koristi kao zamena za kafu, a maslac od kestena se koristi u poslastičarstvu.
Koristi od kestena
Kesten, kako divlji, tako i pitom, je veoma koristan za zdravlje čoveka....
24. maj
Ušećereni kestenKuvajte kesten oko pola sata. Nakon što prođe vreme, isključite ringlu, ali ostavite šerpu sa poklopcem još sat vremena.
Nakon toga procedite i počnite da ljuštite jedan po jedan kesten....
21. maj
Kako da ispečemo paprike?Ništa se ne može porediti sa ukusom i mirisom krupne, mesnate paprike, obrane i ispečene pred kraj leta....
14. feb.
Kako da ispečemo semenke?U trgovinskim lancima nudi se na desetine vrsta pečenih semenki i orašastog voća, kao što su pečeni suncokret ili pečene semenke bundeve, koje u teoriji treba da zadovolje naš istančani ukus. Ali istina je da se ništa...
09. jul
Kako da ispečemo suncokret?Ako volite semenke suncokreta i želite da ih pripremite kod kuće, pogledajte kako da ispečete suncokret.
Uzmite sirove suncokretove semenke i stavite ih u odgovarajuću posudu....
25. april
Da li je dobro jesti kestene?Kesteni su prilično kalorični - sto grama proizvoda sadrži oko sto osamdeset kalorija.
Kesteni su važna komponenta vegetarijanske ishrane....
04. januar
Ukusna kesten tortaStavite želatin da se hidrira 2-3 minute u hladnoj vodi, zatim ga iscedite i stavite u toplu, ali ne preterano vruću tofi-kesten smesu....
31. mart
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Ipak, neke vrste kestena su otrovne i nikako nisu za jelo, kao što je naprimer konjski kesten.
Slatki kesten je ukusan, jestiv kesten, koji većina voli da jede tokom jeseni i zime....
20. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.