Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da ispečemo kesten?Kako da ispečemo kesten?
29. jun
U procesu pečenja (prženja), kestenje treba da se otvori i da meso iznutra izađe izvan ljuske. To je sve. Ohladite malo ispečene kestene, oljuštite ih i začinite....
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Slatko kestenje sa jajima Potrebni sastojci; 500 g kestenja, 5 jaja, 1 šolja šećera. Način pripreme: Kestenje skuvajte i oljuštite, nakon toga procedite kroz sito. Žumanca umutite sa šećerom i dodajte u kestenje....
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Suncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika. U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
Pečeni kesteni u air fryer-uPečeni kesteni u air fryer-u
19. dec.
Kestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena. Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
voćnim kolačima, tortama, kuglofima; - Treba da znamo da testo upija razne mirise i ako smo u rerni pekli ribu ili jelo s jakim začinima, dobro je da je prethodno dobro provetrimo; - A kako da znamo da li je testo ispečeno...
KestenKesten
24. maj
Prepečeno kestenje se koristi kao zamena za kafu, a maslac od kestena se koristi u poslastičarstvu. Koristi od kestena Kesten, kako divlji, tako i pitom, je veoma koristan za zdravlje čoveka....
Ušećereni kestenUšećereni kesten
21. maj
Kuvajte kesten oko pola sata. Nakon što prođe vreme, isključite ringlu, ali ostavite šerpu sa poklopcem još sat vremena. Nakon toga procedite i počnite da ljuštite jedan po jedan kesten....
Kako da ispečemo paprike?Kako da ispečemo paprike?
14. feb.
Ništa se ne može porediti sa ukusom i mirisom krupne, mesnate paprike, obrane i ispečene pred kraj leta....
Kako da ispečemo semenke?Kako da ispečemo semenke?
09. jul
U trgovinskim lancima nudi se na desetine vrsta pečenih semenki i orašastog voća, kao što su pečeni suncokret ili pečene semenke bundeve, koje u teoriji treba da zadovolje naš istančani ukus. Ali istina je da se ništa...
Kako da ispečemo suncokret?Kako da ispečemo suncokret?
25. april
Ako volite semenke suncokreta i želite da ih pripremite kod kuće, pogledajte kako da ispečete suncokret. Uzmite sirove suncokretove semenke i stavite ih u odgovarajuću posudu....
Da li je dobro jesti kestene?Da li je dobro jesti kestene?
04. januar
Kesteni su prilično kalorični - sto grama proizvoda sadrži oko sto osamdeset kalorija. Kesteni su važna komponenta vegetarijanske ishrane....
Ukusna kesten tortaUkusna kesten torta
31. mart
Stavite želatin da se hidrira 2-3 minute u hladnoj vodi, zatim ga iscedite i stavite u toplu, ali ne preterano vruću tofi-kesten smesu....
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Kako da prepoznamo jestivi kesten?
20. sep.
Ipak, neke vrste kestena su otrovne i nikako nisu za jelo, kao što je naprimer konjski kesten. Slatki kesten je ukusan, jestiv kesten, koji većina voli da jede tokom jeseni i zime....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...