Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da izaberemo i kupimo dobar nar?Kako da izaberemo i kupimo dobar nar?
24. maj
Upravo zbog toga, ima nekoliko pravila kojih se treba pridržavati, kako bi bili sigurni da ćete uvek kupiti sazreo, sladak i zdrav plod, pun vitamina....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Nar je među najcenjenijim voćem, najviše zbog svojih zdravstvenih i ukusnih kvaliteta. Međutim, kada odlučimo da zalogajmo ovo ukusno voće, sigurno se svako od nas suočio sa teškim zadatkom da izvadi plod iz kore....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Da bismo kupili jedan dobar plod od pouzdanih uzgajivača ili iz supermarketa, prvi korak je vizuelni uticaj, koji nam donosi proizvod kog ćemo kupiti. Drugim rečima, on treba da ima idealan oblik i boju....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Za razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar. Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Bundeve Njih je mnogo i svuda tokom ovog godišnjeg doba....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
NarNar
17. jul
Ako se redovno konzumira, loš holesterol se transformiše u dobar, jer ovo voće dobro snabdeva krv kiseonikom....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete. Preporučujemo da svoj kiseli kupus pravite od kraja oktobra do sredine novembra....
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
21. jul
Ukoliko želite da​ kupite šerpu​ za sebe ili pak za poklon, onda vas sigurno zanima koji je maretijal bolji, kao i koje su njihove prednosti....
Salata za dobar imunitetSalata za dobar imunitet
06. april
Promeša se i salata za dobar imunitet je spremna za konzumaciju....
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol? Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Slatko od nar sa lešnicimaSlatko od nar sa lešnicima
28. nov.
Svaki nar pažljivo očistimo, da izvadimo samo zrna iz njega. U šerpu stavljamo sva zrnca i dodajemo malo vode da može da provri. Ostavljamo da vri oko 10-15 minuta. Ostavljamo malo da se ohladi....
Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?
02. sep.
Među novim trendovima u ishrani, ​​keto dijeta i paleo dijeta​​ danas su jedne od najpopularnijih. Možda se pitate koja je pogodnija opcija za vas da biste smršali i došli do dobre forme. To zavisi od nekoliko aspekata, uključujući...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da izaberete tikvice?Kako da izaberete tikvice?
25. avgust
Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće. Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
Kako da izaberete boraniju?Kako da izaberete boraniju?
07. mart
Leto je njeno godišnje doba. Idealna boranija je tanka, dugačka i ujednačene, bogate boje. Mora biti čvrsta. Ne bi trebalo da ima mekih tačaka ili tragova promene boje....