Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da jednog zeca isečemo na porcije?Kako da jednog zeca isečemo na porcije?
08. maj
Gotovo, zec je isečen na porcije i vi možete početi sa pripremom đuveča od zečetine ili zeca na lovački način....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Nezavisno od toga da li ćete ga puniti ili ćete ga iseći na porcije, nema mesa koje neće biti mekano, kada je polako pripremano u đuveču. Čak nema ni potrebe da ga zatvarate testom hermetički....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Evo jednog interesantnog i ukusnog recepta, sličnog paprikašu, ali pripremljanog u tepsiji....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Kako da teleće meso isečemo na šnicle?Kako da teleće meso isečemo na šnicle?
26. dec.
U mislima svakog od nas, barem prosečnih građana, teleća šnicla predstavlja odrezak debljine 5 cm, lako zapečaćen sa obe strane, sa bledom roze sredinom i sa sočnom i svežum unutrašnjošću. Ali, istina je da kod nas ne postoji...
Najpopularnije marinade na jednom mestuNajpopularnije marinade na jednom mestu
25. feb.
Reč marinada poreklo vodi od latinske reči marinara, što znači more. Pre mnogo godina morska voda je korišćena za čuvanje mesa i ribe, jer je so čuvala ove proizvode od kvarenja. Marinade daju namirnicama magičan ukus...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Kako bi ublažili miris luka u ustima, popijte jednu šolju jogurta, u koju ste prethodno stavili pola veze peršuna, so, biber i jedu kašičicu soka od limuna....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Nezavisno od toga da li su ražnjići od pilećeg ili svinjskog mesa, poželjno je da meso uvek isečete na kockice pre nego što ga stavite u marinadu....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Teško da postoji neko ko ne voli aromatične i ukusne pržene kuglice napravljene od mlevenog mesa, povrća ili miksa sastojaka. Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Gluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim. Kod ljudi sa celijakijom...
Kako da podelimo celo pile na porcije?Kako da podelimo celo pile na porcije?
11. dec.
Ako ste do sada kupovali posebno pileće batake, krilca i pileći file, najverovatnije ne znate kako se celo pile deli na porcije....
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Dovoljno je da se merite jednom nedeljno. Merite se uvek, koristeći jednu te istu vagu, ako želite da vam rezultati budu tačni....
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaKako da izađemo na kraj sa nadutošću stomaka
10. jul
Ima još jedna korist od sporog hranjenja. Kada odvojite vreme za kompletno žvakanje vaše hrane, vaš doručak ili jelo više zasićuje....
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomKako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetom
05. jul
U obliku igre, verovatnoća da pojede jedno snežno drvo je mnogo veća od onoga da ga naterate da pojede parče karfiola. 4....
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Ako osetite da nešto nije u redu nakon što pojedete porciju pečenog krompira ili sendvič sa nogu iz kioska na ulici, možda ni sami ne shvatate da vaše telo i organizam ne podnose ugljene hidrate....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Umesto da žvaćete žvaku i da razmišljate šta možete uraditi kako bi taj neprijatan miris nestao, jednostavno popijte jednu šolju svežeg mleka....
Sve o sojinom mleku na jednom mestuSve o sojinom mleku na jednom mestu
18. maj
Sojino mleko sadrži sličnu količinu proteina po porciji, što ga čini bližim kravljem mleku u odnosu na druga biljna mleka kao što su bademovo, pirinčano i kokosovo mleko....
Sve koristi od višanja na jednom mestuSve koristi od višanja na jednom mestu
16. jun
Flavonoidi su važan element korisnih supstanci za organizam, jer su antioksidans i regulator metabolizma. Jedan od najboljih načina da dobijete flavonoidnu bombu je konzumacija višanja tokom toplijih meseci u godini. Mali...
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danOsam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na dan
08. jun
Jedno od njih je sproveo Institut za toksikologiju na Univerzitetu Šandong (Kina) gde su istraživači stigli do zaključka da su kardiovaskularne koristi od suštinskog značaja....
Supa od zecaSupa od zeca
02. april
Glavu, srce i rebra od zeca prelijte hladnom vodom i stavite da se skuvaju. Kada provri dodajte so po ukusu, isečene luk, celer, korene peršuna, šargarepe i zrna bibera....