Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Stoga je gotovo nemoguće oljuštiti luk bez suza....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite - ako ćete ih sirove guliti. To će garantovati da oni neće biti toliko klizavi dok ih budete držali....
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove....
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
U većini recepata potrebno je oljuštiti jabuku i očistiti je, jer je njena kora čvrsta i nepoželjna je da ostane prilikom obrade, pa je većina ljudi radije uklanja....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Kako da lako oljuštimo kuvana jajaKako da lako oljuštimo kuvana jaja
25. maj
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje. Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje - Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje....
Kako da lako oljuštimo pečene paprike?Kako da lako oljuštimo pečene paprike?
28. januar
Pečene paprike se ljušte lakše, ako ih odmah nakon pečenja stavite u najlon kesu. Kesa treba da bude potpuno zatvorena. Pečene paprike ostavite u kesi oko 10 minuta i nakon toga ih ljuštite. Paprike se unutar kese dodatno...
Kako da brzo oljuštimo beli luk?Kako da brzo oljuštimo beli luk?
26. avgust
Prva metoda, koja će vam pomoći da brže oljuštite beli luk je razdvajanje cele glavice belog luka. Ovaj trik je veoma brz, čim ga uvežbate....
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Tako ćete lakše oljuštiti koru sa svakog komada posebno. Oštrite noževe Možda vam ovaj savet zvuči kao šala, ali da biste lakše oljuštili tvrdu koru dunje biće vam potreban zaista oštar nož....
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno: Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica. Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?
26. avgust
Bademi su orašasti plodovi koji imaju izuzetno veliku hranjivu vrednost. Kao i ostali orašasti plodovi i bademi su bogati mnogim vitaminima i mineralima, kao što je vitamin E, kalcijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, cink...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Kako da oljuštite nar? Postoji nekoliko načina za uklanjanje kore nara. Najefikasniji način u ovom trenutku je "podvodna" tehnika. Izbegava se stvaranje mrlja i omogućava da se sakupe sva zrna....
Kako da brzo oljuštite beli luk?Kako da brzo oljuštite beli luk?
27. sep.
Beli luk se mnogo koristi u svakoj kuhinji i daje jedinstven ukus našim jelima. Međutim, ljuštenje čenova ne ispada uvek brz i ugodan zadatak, pogotovo kada nam je potrebna veća količina belog luka. Zbog finih suvih...