Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da meku vodu učinimo tvrdom?Kako da meku vodu učinimo tvrdom?
04. okt.
Ako je karbonatna 7, ukupan iznos bi trebao biti oko 9-12, što vodu klasifikuje kao srednje tvrdu i tvrdu vodu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da uštedimo voduKako da uštedimo vodu
13. jun
U korist štednje vode pojedini dermatolozi tvrde da svakodnevno tuširanje može dovesti do slabljenja imuniteta. Zajedno sa prljavštinom mi skidamo i patogene mikrobe, sa kojima se telo bori i tako počinje da slabi....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Možda ste čuli za alkalnu vodi, ali ne znate detalje. Alkalna voda se preporučuje za dobro zdravlje, za vreme bolesti i tokom lečenja, tokom aktivnog treninga, ali ne i svo vreme. Za pravilno funkcionisanje organizma...
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako da prokuvamo tvrdu vodu?Kako da prokuvamo tvrdu vodu?
31. avgust
Količina minerala (tvrdog ostatka) ključanja jedva da se povećava (ako imate tvrdu vodu, više od 90% mase nestaje pre kuvanja vode, a dalje produženo ključanje ne povećava količinu odmašćivanja)....
Koju vodu treba da pijemo?Koju vodu treba da pijemo?
29. jun
Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?
27. mart
Većina ljudi tradicionalno dodaje samo šećer i mleko u šolju kafe. Oni ne razumeju da postoje različiti sastojci koji mogu ne samo poboljšati ukus ovog napitka, već i stvoriti potpuno različita zadovoljstva. Aditivi...
Pijte vodu po rasporedu da biste smršaliPijte vodu po rasporedu da biste smršali
13. maj
Teško je naći osobu, koja može sa čistim srcem da kaže da se sviđa sama sebi 101% i da ne želi ništa da menja u svojoj figuri. Želja za savršenstvom je sasvim normalna i prirodno je da želimo da se usavršavamo, kako fizički...
Koliko tačno treba da pijemo mineralnu voduKoliko tačno treba da pijemo mineralnu vodu
26. jun
Koristi od mineralne vode su dosta, ali kao i sa drugim darovima prirode, ne treba preterivati ni sa ovom vodom. Ona iajjači uticaj ima na ljudski organizam kada se pijem ujutru na prazan stomak. Iako je taj način nedostupan...
Kako da pripremite đumbirovu vodu?Kako da pripremite đumbirovu vodu?
04. jul
Đumbirova voda može biti vaš letnji i osvežavajući napitak. Trebalo bi da je uvrstite u svoj dnevni jelovnik. Piće je blago ljutkastog i prijatnog ukusa, a njegove koristi su velike. Uz ovaj napitak možete izgubiti težinu...
Kako da sami gaziramo vodu?Kako da sami gaziramo vodu?
08. sep.
Najbolji način da u kućnim uslovima napravite gaziranu vodu je uz pomoć boce sa ugljen-dioksidom. Ovaj metod je zamena za veoma korišćenu varijantu sa sifonom i specijalnim kapsulama, punjenim ugljen-dioksidom. Kao što...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati...
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo. U svom prirodnom...
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Sušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...