Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da narendamo čokoladu?Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
08. avgust
Kako da sami napravite čokoladne mrviceEvo i kakve smese možete da probate, kako bi napravili čokoladne mrvice.
Varijanta 1
Čokoladne mrvice napravljene od prave čokolade
Potrebna vam je čokolada za kuvanje....
07. okt.
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemDodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati med i ukuvati dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Skloniti šerpu sa vatre....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Kako da narendamo đumbir?Koren đumbira možete da narendate i u mašini za mlevenje kafe ili blenderu. Koru đumbira oljuštite na isti način, a zatim nasecite đumbir na komade. Ubacite ga u mlin za kafu i uključite ga na kratko....
27. april
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Čokolada je najslađe iskušenje, a recepti za čokoladu su omiljeni malima i velikima. Aromatični i ukusni - oni su radost za sva čula....
22. okt.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom, dugotrajnu konzumaciju čokolade, čak posle značajnog debljanja i nemogućnost kontrolisanja unosa čokolade, uprkos pokušajima da se prestane sa njenom...
30. avgust
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaU jednoj posudi mikserom umuimo sve potrebne sastojke za testo.
U drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope.
Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom...
15. feb.
Crna čokolada - šta treba da znamoS njome možete napraviti sjajne čokoladne mafine, tart sa crnom čokoladom, čokoladni mus, toplu čokoladu, nežnu čokoladnu tortu, a zašto ne i štangle domaće crne čokolade....
16. sep.
Kako da rastopimo čokoladu?Da bi se dobila savršena čokoladna glazura, rastopljena čokolada treba da se temperita do 32 stepena. To se radi uz pomoć mermerne ploče ili dodavanjem još čokolade u smesu....
17. okt.
Topla čokolada u mikrotalasnojU čašu za čaj izlomite čokoladu, prelijte mlekom i stavite na 1 minut na maksimalnu jačinu, promešajte i stavite na još 1 minut....
08. maj
ČokoladaRok trajanja i čuvanje čokolade
Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
21. avgust
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu....
12. mart
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeAko ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela....
05. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Torta Čokolada i ružeRastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru....
25. mart
Kako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.