Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da narendamo đumbir?Kako da narendamo đumbir?
27. april
Koren đumbira možete da narendate i u mašini za mlevenje kafe ili blenderu. Koru đumbira oljuštite na isti način, a zatim nasecite đumbir na komade. Ubacite ga u mlin za kafu i uključite ga na kratko....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Osim za slana jela, u Kini je veoma popularan konzervisan đumbir - u ove svrhe se koristi specijalna vrsta đumbira - konzerviše se mesnatiji i ne toliko ljut đumbir....
Kako da narendamo čokoladu?Kako da narendamo čokoladu?
08. avgust
Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
ĐumbirĐumbir
28. nov.
Sveži đumbir ima jak ukus koji je ljut i istovremeno prijatan miris limuna. U ovom obliku, najpopularniji je u Aziji. Tamo se svež đumbir narenda ili iseče na kriške, a zatim natopi u vodi nekoliko sati....
Kako da osušimo đumbir?Kako da osušimo đumbir?
01. april
Kako da izaberemo đumbir? Prodavnice domaćicama nude gotov zeleni đumbir....
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet
30. okt.
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
Čaj od svežeg đumbira i limunaČaj od svežeg đumbira i limuna
25. april
Koren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineBožićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarine
10. maj
Dodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
Alkalni napitak od limuna, đumbira i menteAlkalni napitak od limuna, đumbira i mente
16. april
Stavite đumbir i mentu - dobro oprane da se melju u malim komadima sa 300 do 500 ml vode. Promešajte da puste sokove i miris i procedite detoks napitak....
Super koristan napitak od đumbira i kurkumeSuper koristan napitak od đumbira i kurkume
27. maj
Oljuštite i narendajte đumbir. Prelijte ga vodom i stavite na vatru. Čim voda provri, sačekajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite posudu, da se popari 6-7 minuta....
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?
12. mart
I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...