Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da nasečemo baklavu na romboide?Kako da nasečemo baklavu na romboide?
10. april
Ukusno pripremljena baklava miluje nepce i bukvalno se topi u ustima, bez obzira na to da li je nasečena na romboide, na kvadratiće, na trouglove ili ima nepravilan oblik....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Teško da postoji neko ko ne voli aromatične i ukusne pržene kuglice napravljene od mlevenog mesa, povrća ili miksa sastojaka. Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Gluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim. Kod ljudi sa celijakijom...
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaKako da izađemo na kraj sa nadutošću stomaka
10. jul
Sigurno biste želeli da imate ravan stomak za večerašnju žurku, ali zakopčavanje farmerki se često pretvara u pravu borbu. Nadustost stomaka ne izgleda samo loše, nego može i dovesti do pravog fizičkog diskomforta. Dobra...
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomKako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetom
05. jul
Nema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Ako ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
Šećerni sirup za baklavuŠećerni sirup za baklavu
28. jun
1
Postepeno zagrevajte smesu na vatri uz neprestano mešanje. Ostavite da sirup proključa, kuvajte ga 3-4 minuta na umerenoj vatri i skinite sa vatre....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Italijanski božićni romboidiItalijanski božićni romboidi
22. januar
Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-22 minuta. Čim se ispeku, premestite italijanske božićne romboide na rešetku da se potpuno ohlade. Posle čuvajte u kutiji....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Kada se baklava malo ohladi, sipa se sirup. Sačeka se najmanje 4 sata pre nego što se hrskava baklava posluži gostima. Prijatno!...
Šerbet za tulumbe i baklavuŠerbet za tulumbe i baklavu
23. maj
Ostavite na hladnom da se ohladi i prelijte vašu baklavu ili tulumbice. Recept za Šerbet za Tulumbe i Baklavu je gotov!...
Natrijum - kako utiče na organizamNatrijum - kako utiče na organizam
01. nov.
Jedinjenja natrijuma se nalaze u zemljinoj kori, morskoj vodi, u obliku nečistoće koja ima tendenciju da boji kamenu so u plavo zbog dejstva zračenja. Natrijum je meki plastični alkalni metal, srebrnobele boje i sjajan...
Kako da pravilno prelijemo baklavu sirupom?Kako da pravilno prelijemo baklavu sirupom?
26. mart
Jedna od njih je i pravilno prelivanje baklave sirupom. Baklava se preliva sirupom tri ili četiri puta. Jedna od tajni je i to da baklava i sirup treba da budu različitih temperatura....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...