Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne osećamo glad tokom noći?Kako da ne osećamo glad tokom noći?
08. dec.
Ako ne želite da osećate glad tokom noći, treba da se pridržavate nekih pravila. Na prvom mestu je dobro da operete zube odmah nakon večere, a ne pred spavanje....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
Na prvom mestu, ne bi trebalo da dopustite da stignete do osećaja gladi, zato što u tim situacijama je verovatnije da će vam organizam dati signal da želi slatku hranu. Tada mu je hitno potrebna energija....
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaŠta ne treba da jedete tokom dojenja
31. januar
Preporučuje se prestanak konzumiranja alkohola tokom prva 3 meseca perioda dojenja....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaKako treba da se hrani majka tokom dojenja
07. jun
Pogledajte još: - Obavezna hrana tokom dojenja; - Hrana za više majčinog mleka;...
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoKako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemo
28. jun
Mnogo ljudi oseća potrebu da stalno jede. To se najčešće dešava realizuje putem nezdrave hrane. Prema istraživanju, ovih ljudi je blizu 50%, i kada reše da se hrane zdravo, doživljavaju neuspeh....
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaKako da se hranimo zdravo i jeftino tokom leta
25. avgust
Istovremeno to je i sezona tokom koje je poželjno da pređemo na lakšu hranu i da ne pribegavamo toliko teškim mesima, kao tokom zimskih meseci....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
So, takođe, ima sposobnost da skuplja i isušuje, pa to smanjuje verovatnoću da patlidžan upije suvišnu mansoću tokom prženja. So je i odlično sredstvo koje daje povrću, kao što je to patlidžan, bolji i puniji ukus....
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?
16. mart
Pileća džigerica je omiljeno jelo i jelo koje se često priprema. Njena priprema je prilično brza, ali u prženoj varijanti predstavlja pravi izazov i zato mnoge domaćice izbegavaju pripremu pržene džigerice. Prskanje...
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Da bi njegov ukus bio izraženiji tokom kuvanja, može se dodati kašika konjaka; - Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu - 1 kašičica sirćeta po litru vode....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Iz usta vam se neće osećati na beli luk ili luk ako posle jela pojedete neko koštunjavo voće - orahe, bademe, pinjole....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
Kako da sačuvamo jaja da se ne polome tokom kuvanja?Kako da sačuvamo jaja da se ne polome tokom kuvanja?
08. maj
Razlika u temperaturi će skoro sigurno voditi do pucanja ljuske jajeta tokom kuvanja. Za kuvanje treba da itaberete posudu sa debelim dnom, kako bi se temepratura ravnomerno rasporedila....
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?
10. dec.
Evo kako treba da se brinete o povrću i voću tokom jeseni: - Jesen je period kada treba da uberete korenasto povrće....
Energetski šejk tokom dijeteEnergetski šejk tokom dijete
18. nov.
Zasitan, hranljiv, pogodan za zdrav doručak ili tokom dijete....
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Mango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaEvo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanja
07. mart
Brokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo. Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...