Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne osećamo glad tokom noći?Ako ne želite da osećate glad tokom noći, treba da se pridržavate nekih pravila. Na prvom mestu je dobro da operete zube odmah nakon večere, a ne pred spavanje....
08. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da utolimo glad za slatkišimaNa prvom mestu, ne bi trebalo da dopustite da stignete do osećaja gladi, zato što u tim situacijama je verovatnije da će vam organizam dati signal da želi slatku hranu. Tada mu je hitno potrebna energija....
17. april
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaPreporučuje se prestanak konzumiranja alkohola tokom prva 3 meseca perioda dojenja....
31. januar
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaPogledajte još:
- Obavezna hrana tokom dojenja;
- Hrana za više majčinog mleka;...
07. jun
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi....
29. april
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoMnogo ljudi oseća potrebu da stalno jede. To se najčešće dešava realizuje putem nezdrave hrane. Prema istraživanju, ovih ljudi je blizu 50%, i kada reše da se hrane zdravo, doživljavaju neuspeh....
28. jun
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaIstovremeno to je i sezona tokom koje je poželjno da pređemo na lakšu hranu i da ne pribegavamo toliko teškim mesima, kao tokom zimskih meseci....
25. avgust
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakSo, takođe, ima sposobnost da skuplja i isušuje, pa to smanjuje verovatnoću da patlidžan upije suvišnu mansoću tokom prženja. So je i odlično sredstvo koje daje povrću, kao što je to patlidžan, bolji i puniji ukus....
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?Pileća džigerica je omiljeno jelo i jelo koje se često priprema. Njena priprema je prilično brza, ali u prženoj varijanti predstavlja pravi izazov i zato mnoge domaćice izbegavaju pripremu pržene džigerice.
Prskanje...
16. mart
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Da bi njegov ukus bio izraženiji tokom kuvanja, može se dodati kašika konjaka;
- Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu - 1 kašičica sirćeta po litru vode....
05. nov.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukIz usta vam se neće osećati na beli luk ili luk ako posle jela pojedete neko koštunjavo voće - orahe, bademe, pinjole....
16. jul
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Kako da sačuvamo jaja da se ne polome tokom kuvanja?Razlika u temperaturi će skoro sigurno voditi do pucanja ljuske jajeta tokom kuvanja.
Za kuvanje treba da itaberete posudu sa debelim dnom, kako bi se temepratura ravnomerno rasporedila....
08. maj
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Evo kako treba da se brinete o povrću i voću tokom jeseni:
- Jesen je period kada treba da uberete korenasto povrće....
10. dec.
Energetski šejk tokom dijeteZasitan, hranljiv, pogodan za zdrav doručak ili tokom dijete....
18. nov.
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuMango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
22. feb.
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo.
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...
07. mart