Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Dobro je da kruške ređate u najviše tri reda. Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Ako želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo kruške?Kako da osušimo kruške?
05. dec.
U svakom slučaju, kako god da osušite kruške, dobro je da ih nakon toga na 3-4 sekunde potopite u ključalu slanu vodu, opet ih osušite i tek onda ih spakujete za čuvanje....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Što se tiče kruške, kora treba da bude "dovoljno čvrsta" u trenutku kupovine, ali i mekana blizu drške. Za razliku od jabuke, jedna sazrela kruška se poznaje po aromi koja je manje ili više zasićena....
Kruške u crvenom vinuKruške u crvenom vinu
04. januar
Ogulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
Poširane kruške u aromatičnom sosuPoširane kruške u aromatičnom sosu
18. mart
Kod tvrđih i većih krušaka ovaj proces može oduzeti 30 minuta, zato procenite dobro u zavisnosti veličine, sorte i koliko j evoće zrelo. Pre svega nemojte da dozvolite da kruške omekšaju mnogo....
Smuti od kruške i mandarineSmuti od kruške i mandarine
30. nov.
Oljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki. Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko. Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
Kruške sa gorkom čokoladomKruške sa gorkom čokoladom
02. nov.
Isecite kruške po dužini na komade i uklonite semenke. Stavljaju se u sok od đumbira i začinjavaju medom. Otopljeni kakao maslac se pomeša sa kakaom i komadići kruške su potopljeni u ovu mešavinu....
Poširane kruške sa rumomPoširane kruške sa rumom
19. mart
Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni....
Pečene kruške sa čokoladomPečene kruške sa čokoladom
09. jul
Pečene kruške sa čokoladom su efektan desert za goste....
Pečene kruške u korama za pituPečene kruške u korama za pitu
30. mart
Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne. 2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
Aromatične kruške sa belim vinomAromatične kruške sa belim vinom
14. dec.
Kada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....
Čokoladne kruške sa mirisom menteČokoladne kruške sa mirisom mente
28. okt.
Oljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele. 2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom....