Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Čišćenje lignji Kako lako i jednostavno očistiti lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Da biste očistili šarana za jelo sve što vam je potrebno jeste malo vremena i oštar nož. Čišćenje šarana Šarana stavite na ravnu površinu sa glavom okrenutom ka vama i pronađite škrge....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Nakon što očistite unutrašnjost ribe dobro operite tekućom vodom. Pripremljenog šarana stavite na obradu celog ili isečenog na komade....
Kako da očistimo fritezu?Kako da očistimo fritezu?
06. feb.
Ako je potrebno, sklonite oba filtera na poklopcu kako biste ga očistili. Nikada ne ostavljajte fritezu uključenu u struju dok je čistite i ne potapajte je u vodu....
Kako da očistimo roštiljKako da očistimo roštilj
06. januar
Generalno, roštilj nije teško očistiti, s obzorom da je njegova površina horizontalna i detardžent može da se zadrži na prljavštini i da napadne nečistoću....
Kako da očistimo lignje?Kako da očistimo lignje?
24. april
Na kraju oljuštite kožu i već ste spremni da pripremite ukusne pohovane lignje, lignje na grčki način sa limunom i belim lukom ili lignje na roštilju....
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Evo nekih od njih kojima možete da očistite prljavštine sa bilo kog posuđa. Čišćenje zagorelog pomoću soli So je jedna od najstarijih metoda za čišćenje mrlja sa tepsija i šerpi....
Lignje u maslacuLignje u maslacu
03. april
Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu. Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:
22. jul
Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti. Simptomi prisustva parazita...
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite. Kako se stvara kamenac?...
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
Očistite unutra - koristite profesionalno sredstvo za čišćenje aparata za kafu ili smesom od sirćeta (soka od limuna) i vode, da biste očistili espreso mašinu unutra....
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda....
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaKako da očistimo rernu bez hemikalija
09. mart
Najveći problem, nakon pripreme nekog jela u rerni, je kako da je očistimo. Zadatak nije tako lagan, zbog nagomilane masnoće i zagorelosti. Zbog tog problema mnogi se koriste jakim veštačkim preparatima....
Lignje u belom sosuLignje u belom sosu
21. dec.
Iseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi. Dodajte gustu pavlaku i kuvajte dok lignje nisu gotove. Okusite i dodajte so ako je potrebno. Dodajte mleveni crni biber po ukusu i so....
Lignje sa krompiromLignje sa krompirom
09. maj
U dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira. Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
Pržene lignje u er frajeruPržene lignje u er frajeru
18. avgust
Ako su lignje zamrznute ostavljamo ih da se ohlade. Prelivamo ih vrućom vodom, ostavljamo ih oko minuta. Izvadimo ih i ocedimo. Očistimo lignje od omotača, koji je sa spoljašnje strana, i ostataka iz unutrašnjosti....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Spuštajte lignje jednu po jednu u ključalu vodu. U ključalu vodu spustite jednu lignju, brojte do deset i izvadite je kašikom sa rupicama. Sačekajte da voda ponovo provri i spustite sledeću lignju u nju....
Lignje sa laganim pohovanjemLignje sa laganim pohovanjem
06. sep.
Lignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta. Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
Pohovane lignje iz rernePohovane lignje iz rerne
03. mart
Lignje iseći na kolutove. Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu. Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
Pohovane lignje sa limunomPohovane lignje sa limunom
14. nov.
Vadimo pažljivo lignje i stavljamo ih pod naklonom da se ocedi voda. Treba da budu polukuvane. Isečemo ih na krugove, debljine približno 1, 5 mm....
Lignje na mediteranski načinLignje na mediteranski način
05. nov.
Operite i očistite lignje. Isecite ih na kružiće. U posudu stavite prstohvat soli, lovorov list i limunov sok. Dodajte lignje. Dobro promešajte....