Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?
29. jul
Ako želite da sačuvate duže vreme svežim svoj paradajz iz bašte kada dođe hladnije vreme, možete da iščupate cela stabla paradajza i da ih okačite u podrum - paradajz će nastaviti da raste i da sazreva zbog neiskorišćenih...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Izmešano sa kvascem, mleko se pokriva i odstoji tako sat i po vremena, nakon toga se seče čistim oštrim nožem na kvadrate i ostavlja se pokriveno još pola sata....
Kako da sačuvamo sveže paprike duže vreme?Kako da sačuvamo sveže paprike duže vreme?
17. april
Da biste ih duže vreme održali svežim, možete ih uviti u čisti beli papir ili da ih poređate u dva reda u gajbama, koje ćete čuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu....
Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?
31. januar
Konzumiranjem sveže pripremljenih proizvoda kao što je domaća turšija, zdravstvene koristi su brojne ako jke smatramo probiotičkom hranom....
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?
30. avgust
Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Možete s vremena na vreme da otvarate vrata rerne i da ostavite poluotvorena, prvih nekoliko sati nemojte uopšte otvarati. Nakon što se ohlade, gotov paradajz stavite u teglu i prelijte maslinovim uljem sa začinima....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu. Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme. Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Kvasac Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Sok od paradajza sipajte u tegle. Da bi se sačuvao duže vremena, možete pokriti slojem ulja ili sterilizovati. Vreme sterilizacije je 20-30 minuta za tegle od 1 l....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u njima duže vreme....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeHrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže
01. nov.
Brokoli Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči. 5....
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremeEvo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vreme
12. jun
Ovsene pahuljice One vas drže sitim duže vreme, ali samo ako su kvalitetne. Čia semenke Namirnica budućnosti koja ima veliku hranljivu vrednost i koja će vas držati sitim duže vreme....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Kako čuvati praziluk duže vreme?Kako čuvati praziluk duže vreme?
26. okt.
Praziluk zauzima značajno mesto među retkim zimskim povrćem koje se jede sveže, jer ima visoku nutritivnu vrednost i prvorazredni je izvor vitamina i mikroelemenata. Bere se u kasnu jesen, pre prvih zimskih mrazeva....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Da bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
U svežem obliku mogu da se čuvaju dosta dugo, upravo oko 10-15 dana. Ni po čemu ne odstupaju od običnih paradajza i mogu da se konzerviraju....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Rerna se odmah isključuje, a paradajz se ostavi unutra da se suši od 4 sata do jednog dana i jedne noći. Za vreme sušenja vratašca od rerne se ne otvaraju. Sušeni paradajzi najbolje se čuvaju u maslinovom ulju....