Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pita ostane podignuta?I tada se čudimo kako naša pita, koja je za vreme pečenja bila ista, nakon toga spada i slepi se, a ova pita je ostala podignuta?
Tajna podignute pite je zapravo u procesu njenog hlađenja....
02. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Mirisi ostaju, a nije baš prijatno kada se probudite da vidite neurednu kuhinju. Operite sudove i stavite hranu koja vam je ostala u frižider ili je bacite.
2....
24. januar
Podignuta penjurlija (tutmanik)Mali trik - možete da koristite papir za pečenje da se ne zalepi i da bude mekša donja strana penjurlije. Isecite ga u oblik posude za pečenje....
21. mart
Kako da pogača ostane mekana?A kada je testo umešeno, kvalitet pogače nakon pečenja je takav da ona ostaje mekana i vazdušasta.
Dodajte više masnoće u testo i tada će pogača imati drugačiji izgled i mekša je od pogače bez ulja u testu....
04. maj
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Saveti kako da mleveno meso ostane sočnijeNajbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati da upije aromu začina.
Mleveno meso može biti samo svinjsko meso ili mešavina govedine i svinjskog mesa, a poželjno je da bude mešano....
24. avgust
Podignuti kolač sa kondenzovanim mlekomMešaju se špatulom da belanca ne bi spala, dodaju se tri puta i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Sve se meša dok se ne dobije homogena smesa. Sipa se u podmazani kalup....
22. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSvako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
22. sep.
Kako da ubrzamo metabolizamKada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja.
To je metabolička stopa...
02. sep.
Kako da čuvamo lubenicuAko je mesto na kom ih čuvate provetreneo i hladnije, isečene lubenice treba da ostanu sveže od deset do četrnaest dana....
19. avgust
Kako da očistimo šaranaAko se ova kost ostavi, to može biti razlog neprijatnog i nekad čak gorkog ukusa jela.
Šaran se čisti kroz leđa, a ne kroz stomak, kao što je kod drugih riba. Isecite po leđima i izvadite unutrašnjost odatle....
11. jun
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje se široko koristi u kulinarstvu. On sadrži dva puta više skroba nego krompir i daje brz osećaj sitosti, zbog toga se koristi posebno u Južnoj Evropi i u mnogim azijskim državama, kao što su Kina i Japan.
Ima...
04. jun
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Lepo je da nema začina i da možete u...
25. maj