Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pobedimo nadimanje stomaka?Nadimanje stomaka je česta pojava kako kod odraslih, tako i kod dece....
06. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Šta jesti kod nadimanja stomakaNadimanje stomaka izaziva veliki nelagodu, ne samo za nas nego i za okolinu. Razlog su zvuci, koje naš želudac proizvodi....
15. okt.
Koje namirnice nadimaju stomak?Izbegavanje određene hrane je odličan način da smanjite nadimanje želuca i stomaka....
23. nov.
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaMit je da nadutost stomaka dolazi zbog tečnosti kod zdravih odraslih, zato što stomak nije mesto gde se gomila tečnost, kaže ekspert Džensen....
10. jul
Ovo su namirnice, koje ne nadimaju stomakNadimanje stomaka je veoma neprijatno, pričinjava nelagodu na mnogo nivoa. Dešava se u neodgovarajućim trenucima i sa neočekivanom hranom. Lepa vest je da možete to da izbegnete....
05. sep.
Kako kontrolisati gasove i nadutost stomaka- Izbegavajte namirnice i pića koje izazivaju nadutost stomaka, kao što su to gazirani sokovi....
27. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da smanjite apetitRadite vežbe za ravan stomak. Povlačenje abdomena pomaže da smanjimo apetit.
Nikada nemojte preskakati doručak. Po mogućnosti uvek jedite jaja ili drugu hranu sa proteinima za prvi obrok....
12. maj
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti.
Prethodno...
22. april
Kako da očistimo šaranaProbija se po dužini ribe dok se ne stigne do stomaka. Tako se dobija veliki komad filea.Isecite ga i odvojte ga sa strane....
19. april
Kako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSvako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
22. sep.
Kako da ubrzamo metabolizamIzbegavajte stresne situacije, zato što su one razlog debljanja u oblasti stomaka. Kod stresa organizam izbacuje velike količine kortizola, koji usporava metabolizam....
02. sep.
Kako da čuvamo lubenicuLubenica je dragocen izvor likopena, jednog od karotenoida koji su stvarno bili istraživani na ljudima. Istraživanja pokazuju da je likopen od koristi za smanjenje rizika od raka prostate, dojke i endometrijuma bolesti...
19. avgust
Kako da očistimo šaranaŠaran se čisti kroz leđa, a ne kroz stomak, kao što je kod drugih riba. Isecite po leđima i izvadite unutrašnjost odatle.
Druga varijanta je vađenje unutrašnjosti šarana kroz škrge. Dobro se uhvate i izvuku....
11. jun