Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno čuvamo kajsije?Kako da pravilno čuvamo kajsije?
13. avgust
Kajsije se mogu šuvati u papirnatoj kesi na sobnoj temperaturi 2 do 3 dana. Nedovoljno zrele kajsije mogu da se čuvaju na sobnoj temperaturi do 5 dana. Voće možete da čuvate i u frižideru....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške, pune vitamina, značajno duže vreme....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Pravilno čuvane, one mogu da traju do tri meseca. Kako da zamrznemo šargarepe? Pre nego što počnete da zamrzavate šargarepe, one treba da budu blanširane....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kajsije sa pirinčemKajsije sa pirinčem
14. april
Stavite ga u šerpu, pa sipajte 3-4 šolje vode i stavite ga da se kuva. Operite kajsije i isecite ih na pola. Uklonite koštice....