Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prepoznamo pokvareno svinjsko meso?Kako da prepoznamo da li je svinjsko meso pokvareno?
Boja sveže svinjetine je roze-bela, sveža i prijatna....
24. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Sterilizovano svinjsko mesoKupila sam tri kilograma svinjskog mesa.
Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam....
07. avgust
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Kuvano špikovano svinjsko mesoStavljamo da se kuva.
Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe i celer i lovorv list. Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo....
26. april
Svinjsko meso sa pečurkamaNakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška i promešala sam kašikom.
Isekla sam meso na zalogaje i dodala u luk i promešala!
I onda sam oprala pečurke u ostavila ih da se ocede....
14. okt.
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode.
Dinsta se dok boranija ne omekša....
14. okt.
Dinstano aromatično svinjsko mesoProbajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka. Dolivajte toplu vodu toliko koliko gust želite da vam bude sos.
5....
17. feb.
Meraklijsko suvo svinjsko mesoTemperatura treba da bude 5-7 stepeni da bi se osušilo.
Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana....
12. januar
Svinjsko meso sa spanaćemDodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu.
Ako vam se jelo čini retko, možete da ga zgusnete sa 1-2 kašike brašna, tako što ga prvo razmutite u malo tople vode i dodate ga....
27. jun
Domaće konzervisano svinjsko mesoKonzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
06. dec.
Svinjsko meso sa zeljemOstavlja se da se krčka na srednjoj vatri dok ne bude gotovo. Jelo začinjavam svežom divljom nanom.
Kod kuće volimo da jedemo sa kašikom kiselog mleka.
Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
12. jul
Svinjsko meso i grašakDOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva još malo vode....
23. maj
Sos za svinjsko mesoStalno mešamo da ne zagori.
Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca.
Žumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna....
22. mart
Svinjsko meso sa prazilukomNasecite meso na zalogaje.
Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući.
Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso.
Posolite...
14. mart
Svinjsko meso u đuvečariOstavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati.
Rasporedite meso i maslac u đuvečaru, stavite poklopac i zapecite....
13. mart
Domaće usoljeno svinjsko mesoDobro je da se nadgleda i proverava njegovo stanje i tvrdoća....
20. jul
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Za pokvarenu ribu je karakteristično još prilikom čišćenja i sečenja da se kosti lako odvajaju od mesa i iz njih izlazi neprijatan miris. Prilikom stavljanja u vodu pokvarena riba ispliva na površinu....
06. jul
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Pečeno svinjsko meso sa krompiromOperite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata.
Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
18. okt.
Brzo svinjsko meso u tiganjuNa taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
17. sep.