Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prokuvamo tvrdu vodu?Voda iz slavine može se jednostavno prokuvati, postoje ljudi, koji su toliko navikli da piju prokuvanu vodu, da ako je ne piju, mogu da imaju bolove u stomaku....
31. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uštedimo voduU korist štednje vode pojedini dermatolozi tvrde da svakodnevno tuširanje može dovesti do slabljenja imuniteta. Zajedno sa prljavštinom mi skidamo i patogene mikrobe, sa kojima se telo bori i tako počinje da slabi....
13. jun
Kako da napravite alkalnu vodu?Možda ste čuli za alkalnu vodi, ali ne znate detalje. Alkalna voda se preporučuje za dobro zdravlje, za vreme bolesti i tokom lečenja, tokom aktivnog treninga, ali ne i svo vreme. Za pravilno funkcionisanje organizma...
24. dec.
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu.
Da li zante šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
Ovo je važna informacija za svakog od nas, ali ne prodaje se u školi....
20. sep.
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaEkolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
29. mart
Kako da meku vodu učinimo tvrdom?Ako je karbonatna 7, ukupan iznos bi trebao biti oko 9-12, što vodu klasifikuje kao srednje tvrdu i tvrdu vodu....
04. okt.
Koju vodu treba da pijemo?Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
29. jun
Pij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom teluSa druge strane prokuvana voda nas lišava svih ovih neprijatnosti tako što možemo da je pijemo svakodnevno koliko želimo bez brige o neželjenim efektima....
27. april
Pijte vodu po rasporedu da biste smršaliTeško je naći osobu, koja može sa čistim srcem da kaže da se sviđa sama sebi 101% i da ne želi ništa da menja u svojoj figuri. Želja za savršenstvom je sasvim normalna i prirodno je da želimo da se usavršavamo, kako fizički...
13. maj
Koliko tačno treba da pijemo mineralnu voduKoristi od mineralne vode su dosta, ali kao i sa drugim darovima prirode, ne treba preterivati ni sa ovom vodom. Ona iajjači uticaj ima na ljudski organizam kada se pijem ujutru na prazan stomak.
Iako je taj način nedostupan...
26. jun
Kako da pripremite đumbirovu vodu?Đumbirova voda može biti vaš letnji i osvežavajući napitak. Trebalo bi da je uvrstite u svoj dnevni jelovnik.
Piće je blago ljutkastog i prijatnog ukusa, a njegove koristi su velike. Uz ovaj napitak možete izgubiti težinu...
04. jul
Kako da sami gaziramo vodu?Najbolji način da u kućnim uslovima napravite gaziranu vodu je uz pomoć boce sa ugljen-dioksidom. Ovaj metod je zamena za veoma korišćenu varijantu sa sifonom i specijalnim kapsulama, punjenim ugljen-dioksidom.
Kao što...
08. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOstavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
10. mart