Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da rastopimo čokoladu?Kako da rastopimo čokoladu?
17. okt.
Čokolada može brzo i lako da se rastopi u mikrotalasnoj peći, tako šro se cela stavi u odgovarajuću posudu, pusti se na nekoliko minuta na najslabiju temperaturu, i na svaki minut se dobro promeša....
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Evo i kakve smese možete da probate, kako bi napravili čokoladne mrvice. Varijanta 1 Čokoladne mrvice napravljene od prave čokolade Potrebna vam je čokolada za kuvanje....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati med i ukuvati dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti šerpu sa vatre....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Čokolada je najslađe iskušenje, a recepti za čokoladu su omiljeni malima i velikima. Aromatični i ukusni - oni su radost za sva čula....
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom, dugotrajnu konzumaciju čokolade, čak posle značajnog debljanja i nemogućnost kontrolisanja unosa čokolade, uprkos pokušajima da se prestane sa njenom...
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaČokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslaca
15. feb.
U jednoj posudi mikserom umuimo sve potrebne sastojke za testo. U drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope. Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom...
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
S njome možete napraviti sjajne čokoladne mafine, tart sa crnom čokoladom, čokoladni mus, toplu čokoladu, nežnu čokoladnu tortu, a zašto ne i štangle domaće crne čokolade....
Kako da narendamo čokoladu?Kako da narendamo čokoladu?
08. avgust
To najlakše možemo da učinimo uz pomoć rendeta ili ljuštilice za povrće, uz koje možemo lagano da rendamo čokoladu. Razume se, moramo da imamo i čokoladu bez obzira da li je čokolada bela, crna ili mlečna....
Topla čokolada u mikrotalasnojTopla čokolada u mikrotalasnoj
08. maj
U čašu za čaj izlomite čokoladu, prelijte mlekom i stavite na 1 minut na maksimalnu jačinu, promešajte i stavite na još 1 minut....
ČokoladaČokolada
21. avgust
Rok trajanja i čuvanje čokolade Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Torta Čokolada i ružeTorta Čokolada i ruže
25. mart
Rastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru....
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...