Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pogledajte još: - kako odmrznuti frižider; - zašto frižider pravi led; - zašto frižider bruji;...
Kako da razmrznemo frižider?Kako da razmrznemo frižider?
23. feb.
Ako se ipak pojavilo više leda u vašem frižideru, onda treba da razmrznete frižider, kako bi ga očistili....
Kako odmrznuti frižider?Kako odmrznuti frižider?
18. nov.
Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom. Opširnije: - kako instalirati frižider; - zašto se zamrzava frižider; - na koliko stepeni treba da držimo frižider....
Pravila da vaš frižider troši manje strujePravila da vaš frižider troši manje struje
18. mart
Morate pravilno da postavite frižider - Gde ćete postaviti frižider može imati veoma dobar uticaj na to koliko električne energije će frižider da potroši....
Kako da razmrznemo lisnato testo?Kako da razmrznemo lisnato testo?
08. feb.
Najbolji način da ga razmrznete je da ostavite lisnato testo preko noći u frižideru i tada će ono biti spremno da ujutru od njega napravite mini lisnate pite....
Kako da brzo razmrznemo testo?Kako da brzo razmrznemo testo?
23. april
Najbolja varijanta je da testo izvadimo iz zamrzivača prethodne večeri i da ga ostavimo da se opusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru....
Kako da razmrznemo mleveno meso?Kako da razmrznemo mleveno meso?
22. feb.
Najbolji način za razmrzavanje mlevenog mesa je da ga ostavite 24 sata u frižideru i to će vam garantovati očuvanje boje i ukusa....
Kako da brzo razmrznemo ribu?Kako da brzo razmrznemo ribu?
28. april
Proces razmrzavanja ribe je najbolje obavljati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Samo tako možete da budete sigurni, da će se hranljivi sastojci u njoj sačuvati u velikoj meri....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Ako vaš frižider ima funkciju za hlađenje hrane, naime Nо Frost ili GRUB, onda možete mirno da stavljate čak i vruća jela u frižider....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Milibrot iz frižideraMilibrot iz frižidera
29. maj
Nakon toga ga stavljamo u frižider i oblikujemo narednog dana. Vadimo testo iz frižidera i ostavljamo da dostigne sobnu temperaturu. Testo delimo na tri dela....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Ako želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati...
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Tako će bez problema izdržati u frižideru 2-3 dana, a ako je zaista svež i do 5 dana....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Sušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Stavite ga u frižider da se potpuno ohladi. Posle hlađenja isecite ga po dužini, ali ne do kraja, već koliko se može rastvoriti....